Arabijos pusiasalio pietinėje dalyje esantis Jemenas, nuo kurio netoli yra Somalis ir Etiopija, nėra pirmoji vieta, šaunanti į galvą paminėjus banglenčių sportą, bet sklinda kalbos, kad tai netrukus taps naujausiu mados klyksmu, rašo lonelyplanet.com. Tai paslaptis?


Stipri žemo slėgio zona yra glaudžiai susijusi su Indijos vandenyno musonais. Tarp gegužės ir rugsėjo ši zona gena gigantiškas bangas, kurios kasdien plaka Jemeno krantus. Jemene nusileidau su draugais Toby ir Brandonu (profesionaliu banglentininku), kad išbandytume vietos bangas.


Čiuožimas bangomis nepažįstamoje vietoje visuomet verčia mane jaudintis, bet Brandonas yra šaltesnių nervų; visiškai nesijaudindamas dėl gigantiškų bangų, lūžtančių virš rifų ir vandens užuolaidų, bėgančių per vandenyną, jis šoko į vandenį pasigalynėti su bangomis.


Iš tiesų kol kas tik keli žmonės buvo pakinkę bangas, dūžtančias šioje Indijos vandenyno pakrantėje. Jei norite prisijungti prie šios išrinktųjų grupelės, atminkite: tai nėra kelionė, kurią galima būtų vertinti lengvabūdiškai. Jums reikės begalės laiko, pasiryžimo ir pinigų, bet patyrusiems bangų tramdytojams, ieškantiems kokybiškų čiuožimo bangomis vietų ir tuščių paplūdimių, Jemenas yra ideali vieta pasilinksminti.


Didžiausia Jemeno sala Suqutra yra Arabijos jūroje ir pasižymi tokia atvira vandenynui būdinga aplinka bei netiesia kranto linija, kad vieną dieną tai taps puikiausia vieta, į kurią privalės atvykti kiekvienas Jemeną lankantis banglentininkas. Tačiau yra viena mažutė problema.


Turbūt nepraėjo nė minutės po to, kai Toby pasakė: „Dabar bet kuriuo momentu gali pasirodyti link manęs slenkantis juodas šešėlis“ ir pamatėme link Brandono slenkantį juodą šešėlį. Nepasydamas mūsų įspėjimų, jis šoko į neabejotinai puikiais bangas, bet tuo momentu, kai jis jau nušoko nuo lentos, prie jo atskubėjo siaubūnas iš gelmių. Didžiulis kūjagalvis ryklys į paviršių iškilo vos už metro nuo jo, kartą jį apsuko ratu, iš vandens iškišo nosį ir po to išnyko iš akiračio.


Iš siaubo iškreiptu veidu Brandonas iš vandens išlipo į vandenį, kur vietiniai vaikai pradėjo iš jo juoktis: „Tai tik mažytis rykliukas. Būkite geri, šiuo metų laiku mes negalime žvejoti, todėl plaukite atgal su tinklais ir pagaukite jį mums pietums“.


Jei jūsų neatbaido terorizmo baimė ir kūjagalviai rykliai, tai galbūt pateksite tarp pirmųjų, pabuvojusių šioje pasaulinio lygio čiuožimo bangomis vietoje. Vietiniai kelionių organizatoriai tik pradeda susivokti, koks nuostabus yra jų krantas.


Šiuo metu nepriklausomos čiuožimo bangomis kelionės yra neįmanomos – jums teks samdytis kelionių agentūrą, kuri parūpintų visureigius, gidus ir leidimus. Nors dėl to apsilankymas Jemene bus labai brangus, mainais jūs gausite svajonių bangas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją