12 porcijų reikės:


12 plonų griežinėlių šoninės,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
2 svogūnų,
600 g šaldytų žirnių,
800 ml mėsos buljono,
150 g grietinėlės,
druskos, pipirų,
1 žiupsnis šafrano,
šiek tiek citrinų sulčių.

Pakepinkite šoninę keptuvėje kelias minutes, kol apskrus. Išimkite ir padėkite ant kepimo popieriaus, kad aliejus nutekėtų. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs.

Žirnius įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį penkioms minutėms, paskui išgriebkite kiaurasamčiu ir pakiškite po šalto vandens srove. Atvėsusius žirnius nuvarvinkite, suberkite į keptuvę su svogūnais, užpilkite mėsos sultiniu, užvirkite ir kaitinkite dešimčiai minučių ant mažos ugnies. Paskui su elektriniu mikseriu išplakite iki vientisos masės.

Supilkite grietinėlę, užvirkite ir pagardinkite druska, pipirais ir citrinų sultimis. Patiekite su šonine.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją