Vis dėlto, jei ieškote „protingo“ santykio tarp garsių vardų ir kainų, Londonas yra vienintelė vieta, kur galite suderinti du, atrodo, nesuderinamus dalykus: apsipirkimo malonumą ir džiaugsmą dėl sutaupytų svarų.

„DWS“ – raidelės, kurias turėtų įsidėmėti tie, kurie siekia Londone įsigyti dizainerių drabužių už priimtiną kainą. Pasak, garsaus laisvalaikio žurnalo „Time Out“, tai - akyliausiai saugoma mados pasaulio paslaptis. Mat ja sumaniai naudojasi ne tik „gero sandėrio“ (angl. bargain) besivaikančios londonietės, bet ir garsios manekenės, aktorės ir kitos garsenybės, kurias paprastai tikimės sutikti stilingose New Bond Street parduotuvėse, o ne aptriušusiuose išparduotuvių sandėliuose.

Būtent tai ir slypi už paslaptingų raidelių. Designer Warehouse Sales arba Dizainerių išparduotuvė – vadina save bene populiariausiu „mados turistų“ maršrutu.

Paslaptis paprasta – tiesiog ši, buvusiame sandėlyje įsikūrusi išparduotuvė, gali pasiūlyti daugiausiai garsių prekių ženklų drabužių ir aksesuarų už mažiausią kainą po vienu stogu visoje Jungtinėje Karalystėje. Čia galite įsigyti drabužių iš Harvey Nichols ar Selfridges, o taip pat vardinių garsių dizainerių drabužių (pavyzdžiui, Nicole Farhi, Marlene Birger ir kt.).

DWS nuo kitų panašaus profilio parduotuvių (pavyzdžiui, TKMAXX arba Alders) skiria tai, kad čia parduodami ne praėjusio sezono ar gamyklinį broką turintys drabužiai, o tik naujausi modeliai iš naujausių sezono kolekcijų. Išparduotuvėje jie atsiduria dėl kelių priežasčių – tai yra arba vadinamieji „samples“, kitaip tariant, prieš kolekcijos pristatymą sukurti bandomieji modeliai, arba drabužiai, naudoti kolekcijų pristatymams ant podiumo ar demonstruoti vitrinose, taip pat drabužiai, sukurti pagal individualius klientų užsakymus, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių yra atšaukiami. Nuolaidos šiems drabužiams siekia net iki 60 procentų.

Tiesa, apsipirkinėti tokio tipo parduotuvėse reikia mokėti. Pirmiausiai, turite būti pasiruošę dideliam pirkėjų antplūdžiui. Išparduotuvės per sezoną atveria duris tik kelis kartus, tad natūralu, jog daugeliui „gerų sandėrių“ medžiotojų tai – vos ne metų įvykis. Tad išparduotuvė – ne vieta žioplinėti.

Turite būti iš anksto apsisprendę, ar ieškote kašmyrinio megztinio, juodos šilkinės suknutės ar gero palto, ir drąsiai brautis prie atitinkamų lentynų. Jei koks nors drabužis jums iš tiesų patinka, rekomenduojame paprašyti parduotuvės asistentų jį atidėti arba nešiotis su savimi, kol apsispręsite. Dažniausiai išparduotuvėje nebūna dviejų to paties drabužio vienetų, tad neverta tikėtis, kad patikusį drabužį surasite, kur palikote.

Pasiruoškite išparduotuvėje praleisti mažiausiai tris valandas - kadangi pasiūla didelė, gali būti keblu išsirinkti. Išparduotuvėje dažnai siūloma jaunų ir kol kas mažai žinomų dizainerių drabužių, kurie, tikėtina, kitą sezoną gali pelnyti pripažinimą, tad jūsų pasirinkimą turėtų įtakoti ir kiti kriterijai, ne tik pripažintas kūrėjo vardas. Ekspertai rekomenduoja atidžiai peržiūrėti visus siūlomus modelius, įvertinti drabužio sukirpimą, audeklo kokybę, idėjos novatoriškumą. Visuomet naudinga į tokias vietas ateiti pavarčius naujausius mados žurnalus – turint supratimą apie naujausias mados tendencijas, bus lengviau išsirinkti.

Jei planuojate matuotis drabužius, prisiminkite, kad išparduotuvėse neįrengiamos atskiros matavimosi kabinos. Tai reiškia, kad matavimuisi skirta erdvė yra bendra, nuo pagrindinės salės paprastai teatskirta užuolaida.

Nerekomenduojama į tokias parduotuves vestis vaikų – mažyliai spūstyje greitai pavargsta. Nesineškite į išparduotuves brangių daiktų - žmonių daug, tad sunku pastebėti kišenvagius, kurių, deja, tokiose vietose pasitaiko. Patogiausia už pirkinius atsiskaityti grynaisiais pinigais, išvengsite papildomų mokesčių, kurie taikomi už atsiskaitymus kortele.

Tiems, kurie susigundė „gero sandėrio“ perspektyva:

Artimiausias išpardavimas: moteriški drabužiai – rugsėjo 14 – 16 d., drabužiai vyrams – rugsėjo 21-23 d. DWS adresas: 45 Balfe Street, London, N1 9EF. Artimiausias sustojimas: King’s Cross. Kvietimas būtinas. Tam, kad gautumėte kvietimą, registruokitės elektroniniu paštu užpildydami atitinkamą formą interneto puslapyje http://www.dwslondon.co.uk/mail.php, likus maždaug trims savaitėms iki numatomo išpardavimo. Gero grobio!