Netgi nebūnant su juo - atsiminimas apie tą kvapą kelia nemalonų jausmą. Nenoriu patarimų apie tai, kad tas žmogus turi daugiau praustis, plautis dantis, gydytis dantis, tikrintis skrandį - visa tai jau atliekama. Viskas gerėja - tačiau kartais vėl ir vėl iškyla. Man įdomu, ar kvapas - tai vadinami feromonai? Ir šis jausmas tik informuoja apie kažkokį mūsų nesuderinamumą? Gal beviltiška ir stengtis?

Esu patyrusi, jeigu viskas yra gerai poroje - tai mylimo žmogaus kvapas, netgi jeigu jis nesiprausęs ar sergantis, vis tiek neerzina... Nes laikas eina, mes kažkaip vis labiau įsipareigojame, prisirišame, o esmė nesikeičia, situacijos kartojasi, apie jas kalbėti nemalonu... Ką patartumėte?

Sveika. Ačiū už klausimą. Tikrai situacija labai sudėtinga. Tiksliai negaliu atsakyti apie to kvapo prigimtį. Manau, kad Tau reikėtų atsakyti pačiai, ar tai Tave tikrai erzina ir blogina bendravimą su mylimu žmogumi. Ar tas kylantis nemalonus jausmas yra itin stiprus? Laiške nusakai, kad vaikinas imasi priemonių spręsti šią problemą ir viskas gerėja. Ar nemanai, kad netolimoje ateityje tai išsispręs? Ar dažnai jauti šį kvapą? Ar dažnai atsimeni tą kvapą? Gal čia pagelbėtų koncentravimasis į kitus, malonesnius dalykus.

Pagauk save prisimenant šį kvapą ir bandyk perjungti mintis į švelnius, kupinus meilės atsiminimus. Tu pati sau turi atsakyti, ar gali gyventi su vaikinu kartu. Ar Tau tikrai nepakeliamas šis jo kvapas? Tik priėmusi apsisprendimą, įgausi daugiau aiškumo. Geriau suprasi, ko Tu pati nori, ar likti su juo kartu, ar bėgti nuo jo kvapo. Gal aš ir neteisi, bet čia kažkas gali glūdėti ir Tavo pasąmonėje. Ką šis kvapas Tau primena, kad Tau jis toks nemalonus? Pabandyk atsiminti. Gal anksčiau buvai patyrusi kažką nemalonaus ir tai susiję su šiuo kvapu? Tai, kad vaikinas nuoširdžiai sprendžia kvapo problemą - labai geras požymis. Jis rimtai žiūri į jūsų santykius.

Jeigu kalbėti apie nesuderinamumą, tai aš manau, kad jeigu jūsų santykiai būtų nesuderinami – jūs nebūtumėte pora. Jūs vis labiau įsipareigojate, prisirišate. Jeigu būtumėte nepriimtini viens kitam iš esmės, prisirišimo ir įsipareigojimo nebūtų. Linkiu Tau atsakyti pačiai į visus iškeltus klausimus. Pabandyk atsakyti sau, ką Tau reiškia šis kvapas, kad ir kaip tai Tau būtų nemalonu.

Linkiu sėkmės, meilės ir kantrybės

Rasa Kuodytė – Kazielienė

Rašykite psichologei el.paštu psichologui@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)