Kokia gi ji, tikroji mūsų platumų „verslo ledi“?


Tetulė Valė su gėrybių krepšiu


Būtent ji ant savo apkūnių pečių išnešė šalį iš globalių deficitų duobės. Nuo tetos Valės prasidėjo „otkutiūrų“, aksesuarų ir visuotinio makiažo era mūsų tėvynėje, rašo womenclub.ru


Dama su krepšeliu naiviai padirbtų prekių užpildė turgelius, kad mes galėtumėme gauti nepasiekiamai nuostabių originalų. Ji pati madingais laiko labiausiai perkamus daiktus, jau kelintą dešimtmetį plaukus dažo peroksidu, painioja celiulitą su celofanu, baisiais keiksmažodžiais išplūsta kroviką ir nekenčia muitinės tarnybos.

Maitina savo alkoholiką vyrą, kuris ją garbina, išlaiko savo madingą trisdešimtmetę dukterį, kuri, gėdindamasi motinos, aktyviai dalyvauja visuomeniniame laiptinės gyvenime.

"Fu,“ – pasakysite jūs. O kaip gi ta ryški kiniška palaidinukė, kurią slapta nuo tėvų pirkote 1993 metais? Arba mėgstamiausia a la Chanel rankinė? Arba pirmoji piratinė „U2“ kasetė? Taigi teta Valė yra nors klibantis ir išpuvęs, bet visgi tiltelis, kuriuo mes perėjome į dabartį.

Vyro žmona

Namuose perteklius, vaikais pasirūpinta, kolagenas ir silikonas tolygiai paskirstytas organizme ir netgi su vyro meilužėmis seniai apsiprasta (o kaipgi, jam juk priklauso pagal pareigas), o vis dėlto kažko trūksta... Nuobodoka? Gal verslu užsiimti?

Keisčiausia, kad dauguma šio tipo „verslo ledi“, pasinaudojusios nežymiomis pradinėmis vyro investicijomis, kuria savo restoranų, reklamos ir modelių agentūrų imperijas. Kartais netgi metalurgijos ir informacijos. Ir neretai užtemdo vyrą.

Darboholikė

Ji negali prisiminti, kada miegojo daugiau nei keturias valandas. Žodį „poilsis“ ji taria paniekinamai, o žodžio „nuovargis“ prasmė jai nežinoma. Savo neįtikėtino darbštumo ir fanatiško atsidavimo darbui dėka ji gavo viską, ką turi. Ir siekia dar daugiau.

Ir tai netgi ne ambicijos, o greičiau genetiškai užkoduotas siekis ištrūkti iš užburto priklausomybės – nuo gimimo vietos, nuo savo lyties, nuo tėvų, nuo vyro, nuo nusistatymų – rato.

Vyras su aukštakulniais

Šį porūšį išvedė žiaurus aplinkinis pasaulis Išoriškai tokia verslo moteris visai neprimena vyro (ir tai taip pat jos ginklas). Atvirkščiai, ji netgi perdėtai moteriška – liekna, ilgų kojų, aksominio balso. Būtinai ilgais prižiūrėtais plaukais, išpuoselėtu veidu ir garsių prekės ženklų rūbais.

Ji rami, geranoriška ir seksuali. Bet nesijaučia moterimi. Ji tiesiog naudojasi savo puikiu apvalkalu, kad plėtotų verslą. Mėgsta sportinius automobilius ir kolekcionuoja ginklus. Vaikai ir šeima – ne jai. Gali būti, kad gyvenimas ir susiklostys ta kryptimi... Tačiau kam?

Ledi viršininkė

Naujasis porūšis atsirado visuotinės globalizacijos epochoje, kai mus pasiekė informacija, jog savininkams labai apsimoka įdarbinti vadovę moterį. Kodėl apsimoka? Patys pagalvokite, ji nerengs sekretorių atrankos, saunoje niekam neišpasakos verslo paslapčių, bus visada susikaupusi, pasitempusi, adekvati.

Moterį lengviau „pririšti“ prie darbo – kreditai vaikų mokslams, ipoteka, ir apskritai, karjeros plėtros stabilumą mažai kas iškeis į kitos darbo vietos paiešką. Visiems žinoma, kad moterys atkakliau už vyrus siekia užsibrėžtų tikslų, jos moka išnaudoti galimybes ir dirba našiau.

Šiuolaikinės verslo moterys tvirtai užima vadovaujamas pozicijas versle ir visuomenėje, palaipsniui griaudamos vyriškas monopolijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją