Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, kvapą gniaužiančiame finale virš Dunojaus upės M.Mangoldas nugalėjo savo tautietį Kirby Chamblissą (JAV/„Red Bull“). Upės krantuose susispietę pusė milijono žiūrovų pamatė preciziškai tikslų nugalėtojo skrydį tarp 15 trasos stulpų, kuris prasidėjo ir baigėsi praskridimu pro įžymųjį Chaino tiltą.

M.Mangoldas trasą praskriejo per 1:12.85 min.

„Laimėjau antras lenktynes iš eilės, bet dar liko trejos, taigi dar reikia tęsti pergalingą tendenciją. Komanda šioms lenktynėms paruošė visiškai naują variklį, kuris veikė beveik idealiai. Yra tik viena smulkmena, kurią, tikiuosi, patobulinsime iki varžybų Porto mieste. Lėktuvas dirba tikrai gerai, todėl man labai lengva – tiesiog turiu teisingai skristi ir jis pats laimės“, – po pergalės Vengrijoje sakė M.Mangoldas.

Varžybose dėl trečios vietos Paulas Bonhomme'as (Didžioji Britanija/„Matador“) nugalėjo publikos numylėtinį Peterį Besenyei (Vengrija/„Red Bull“). Beje, nė vienam iš čempionato lyderių šiame sezone nepavyko nugalėti namų lenktynėse: JAV triumfavo P.Besenyei, o Didžioje Britanijoje ir Vengrijoje – M.Mangoldas.

M.Mangoldas bendroje čempionato įskaitoje su 36 taškais įsiveržė į pirmą vietą ir tašku aplenkė beveik visą sezoną pirmavusį P.Bonhomme'ą. Po lėtoko sezono starto M. Mangoldas laimėjo trejas iš paskutinių ketverių lenktynių: Stambule, Londone ir Budapešte.

13 „Red Bull Air Race“ pilotų šalia Vengrijos parlamento išvystė iki 400 km/h greitį ir sklęsdami labai kompaktiškoje trasoje susidurdavo su 10 G perkrovomis.

2003 m. į inauguracinį „Red Bull Air Race“ lenktynių etapą Austrijoje buvo pakviestas ir Jurgis Kairys. Lietuvis net laimėjo pirmąjį šių lenktynių raundą, o antrajame liko antras. Deja, daugiau J.Kairys į šias lenktynes nebekviečiamas.

Kitas čempionato etapas bus surengtas Portugalijos mieste Porto rugpjūčio 31 - rugsėjo 1 dienomis.

„Red Bull Air Race“ pasaulio čempionato turnyrinė lentelė:

Vt.PilotasKomandaTautybėLėktuvasTaškai
1.Mike MangoldCobraJAVEdge 54036
2.Paul BonhommeMatadorD.BritanijaEdge 54035
3.Peter BesenyeiRed BullVengrijaEdge 54027
4.Kirby ChamblissRed BullJAVEdge 54020
5.Alejandro MacleanMRTIspanijaEdge 54013
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją