Finalistų likimą sprendė net penki komisijos nariai: muzikos agentūros „Aeromuzika“ vadovas Vytautas „Zenka“ Juozapavičius, „Vakaro Žinių“ žurnalistė Jurgita Klimaitė, Julius Baliutavičius, grupės „Requiem“ lyderis Tomas „Psichas“ Krivickas bei Jurgita Kviliūnaitė, atstovaujanti „TV panoramai“ ir „Kauno dienai“.

Koncertas prasidėjo metaliniu „Bad Nails“ gaudesiu. Kaip ir atrankoje, vyrukai negailėjo jėgų ir scenoje tiesiog liejo energiją. Jau pirmos dainos metu gitaristui trūko styga, tačiau pakankamai specifinę grupės muziką žiūrovai pasitiko gausiais plojimais, rašoma pranešime spaudai.

Antrieji, sukorę per tris šimtus kilometrų, į sceną užkopė grupė „Naktinė pufaika“ iš Plungės. Pankroko, fanko bei tiesiog linksmo roko motyvai persipynę su žemaitiškais tekstais sužavėjo ne tik komisiją, bet ir susirinkusią publiką, kuri suskubo šėlti prie scenos.

Po plungiškių scenoje pasirodžiusius lietuviško koledžroko pionierius „Alien Run Amuck“ kankino techninės problemos. Pirmų dviejų dainų metu nuolat atsijunginėjo vokalisto mikrofonas ir nors techniniai darbuotojai suskubo šią problemą išspręsti, tačiau vaikinus tai gerokai išmušė iš vėžių. Po šio nokdauno jie taip ir neatsitiesė. Scenoje, jie negailėjo savęs, tačiau bendras vaizdas išliko gana blankiu.

Grupė „Flamingo“ kaip visada apdovanojo susirinkusiuosius indie roko skambesiu. Apsivilkę jau tradicine scenine apranga tapusius baltus Viktorijos laikų stiliaus marškinius vaikinai grojo ypatingai techniškai, tačiau jiems stipriai trūko gyvumo bei judesio scenoje. Nors publikos palaikymo „Flamingo“ nesulaukė, tačiau komisija balų nepagailėjo.

Penktieji komisiją pavergti bandė vilniečiai „Behind Bars“. Melodingas, tačiau gana sunkus alternatyvus rokas skambėjo kiek monotoniškai, bet įdomiai. Skambesio pilnumą dainoms suteikė puikiai prie fūzuotų gitarų priderinti klavišiniai, kuriais grojo vienintelė finalo muzikantė mergina. Puikus vokalisto balsas bei charizma vėl pritraukė nemažą būrį gerbėjų šokiui.

Po dviejų gana ramių pasirodymų sceną nuspalvino įvairiaspalviai grupės „Jam Jam“ chalatai. Pradėję nuo savitos klasikinio šlagerio „Egle, mano sese“ versijos, vaikinai netruko pereiti prie jiems įprasto fanko šėlsmo. Komisijos nariai, norėdami pamatyti muzikantus, privalėjo pakilti iš savo kėdžių, nes tiesiai prieš sceną kartu su Liudu dūko ir didelė dalis susirinkusiųjų. Paskutinis Liudo hito „Rytais“ priedainis buvo pakartotas gerą pustuzinį kartų.

Simboliška, kad sunkesnė muzika tiek atidarė koncertą, tiek jį užbaigė. Paskutinieji speed metalo griausmą pristatė grupė „Creeptor“. Išsidažę veidus jie energingai užvedinėjo savuosius gerbėjus, kurie būtent šios grupės pasirodymui susirinko prie scenos iš atokiausių kiemelio vietų.

Nurimus paskutiniajam koncerto akordui renginio vedėjas Natas paskelbė, kad po neilgos penkių minučių pauzės komisija paskelbs savo verdiktą, tačiau debatai užtruko gerokai ilgiau. Ir tik po gerų dvidešimties minučių komisija priėjo vieningos nuomonės. Į sceną dar sykį buvo pakviesti kiekvienos grupės atstovai. Visoms grupėms buvo įtekti finalistų diplomai.

Konkurso bronza atiteko „Flamingo“, kurie atrodė nusivylę tokiais rezultatais. Jie surinko 77 balus. Antrąją vietą su 78,8 balo iškovojo linksmieji plungiškiai „Naktinė pufaika“. Neslėpdami savo džiaugsmo jie nubėgo spausti rankų komisijos nariams. Įtampai išaugus iki maksimumo Natas įvardino vakaro nugalėtojus, kuriems atiteko 2000 litų honoraras. Triumfavo grupė „Jam Jam“ vos 1,2 balo aplenkusi plungiškius ir surinkusi 80 balų. Priimdamas prizą grupės lyderis Liudas teigė, kad šie pinigai bus investuoti į aparatūrą repeticijoms.

Nors koncertas baigėsi gana anksti, tačiau žiūrovai neskubėjo skirstytis. Įspūdžių aptarimas daugeliui užtruko iki ankstyvo ryto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją