Keturioms porcijoms jums reikės:


500 g šviežių grybų,
400 g aguročių,
200 g bulvių,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
pusės saliero šaknies,
1 kuokštelio svogūnų laiškų,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
2 pomidorų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
4 arbat. šaukštelių grietinės,
kapotų žalumynų.

Šviežius grybus nuvalykite, nuplaukite, stambiai supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Vandeniui užvirus, grybus perpilkite į sietelį, nuvarvinkite ir vėl suberkite į puodą. Užpilkite juos vėl šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite apie pusvalandį.

Bulves, morką ir petražolės bei saliero šaknis nuvalykite ir nuplaukite. Bulves supjaustykite gabalėliais, o prieskonines šaknis ir morką supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame lengvai apkepinkite petražolių ir salierų šaknų bei morkų griežinėlius. suberkite svogūnų laiškų žiedelius ir truputėlį paskrudinkite.

Bulvių gabalėlius ir apkepintus šaknų griežinėlius suberkite į puodą su grybais ir virkite dešimt minučių. Aguročius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Aguročių kubelius ir pomidorų skilteles suberkite į sriubą.

Sriubą truputėlį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir virkite dar dešimt minučių ant silpnos ugnies. Išvirusią sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite grietinės ir apibarstykite kapotais žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją