Virš pisuarų – skelbimas

Keturių žvaigždučių „Romantic“ vadovai sugalvojo originalų būdą, kaip padrąsinti slaptam pasimatymui vietos ieškančias poreles. Viešbučio tualetuose atlikdami gamtinius reikalus klientai nesidrovėdami gali gauti labai intymią informaciją – tiesiai prieš akis iškabintas skelbimas su viešbučio logotipu kviečia romantiškas poreles pasinaudoti slaptu pasiūlymų – viešbučio kambariu penkioms valandoms už 200 litų. Ilgiau pastoviniavę ties pisuaru nesunkiai įsidėmi ir telefono numerį, galintį pagelbėti intymioje keblioje situacijoje.

Paskambinus nurodytuoju telefonu viešbučio darbuotoja vietos ieškančią porelę užtikrina: paslaptis bus išsaugota – konfidencialumo sutartis pasirašę darbuotojai kone davę tylėjimo įžadus.

Ir kambarį užsisakyti galima bet kuriam paros metui, svarbu, kad jame klientai neužsibūtų ilgiau nei penkias valandas. Antraip tektų pakloti visą kainą – 350 litų.

Dviem – į vieną lovą

Nors skelbime aiškiai parašyta, kad pasiūlymas romantiškai porelei, tačiau viešbučio administratorė patikina: kambaryje laukia ne dvigulė lova – romantikams teks glaustis pusantrinėje.

„Kambarys kaip vienvietis, bet pusantrinė lova – dviem žmonėms labai patogu. Galime pasirūpinti ir žvakėmis“, – Paskambinusiai „Sekundės“ korespondentei aiškino administratorė.

Vis dėlto „Romantic“ direktorė Dalia Kuklierienė tikino, kad šis pasiūlymas tarp klientų nėra labai populiarus.

„Gal per daug vieša vieta? Panevėžiečiai gana moralūs žmonės. O jei ką, gal dairosi galimybių kitur. Turbūt vyrai neieško komforto savo damoms“, – svarstė verslininkė. Pasak jos, daug viešbučių „tokiam dalykui“ paslaugas teikia.

„Gal nereklamuoja, nesako, bet turi daugiau tokių klientų“, – spėjo D.Kuklierienė. Jos nuomone, neturintieji didelių pretenzijų dėl prabangos kambarį trumpam Panevėžyje galėtų susirasti ir už 40 litų.

„Romantic“ inkognito pasiūlymu, anot direktorės, naudojasi ne vien vedę vyrai. Penkioms valandoms pailsėti už 200 litų neva užsuka ir mašinas varinėjantys vairuotojai – tiesiog nusiprausti ir trumpam prigulti.

Kad toks sąvadavimu dvelkiantis pasiūlymas iškabintas tualete, D.Kuklierienės nuomone, neturėtų stebinti.

„Į tualetą nueina daug reklamų – žmogus ten turi minutę laiko ir pasižiūri“, – „Sekundei“ aiškino direktorė.

Blogo nemato

Originalus būdas pritraukti klientus verslininkams pasirodė, švelniai tariant, keistokas. Viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Dilkienė pripažino viešuosiuose tualetuose mačiusi ir pačių absurdiškiausių pasiūlymų, tačiau prestižinio viešbučio intymioje patalpoje tokių skelbimų jai dar neteko skaityti.

„Nesuprantu to skelbimo prasmės – kodėl jis tualete iškabintas? Kodėl ne viešoje vietoje? Neslėpsiu to fakto, kad į viešbučius atvažiuoja praleisti naktį romantiškos porelės ir nori, kad tai liktų paslaptis, kad nesužinotų šeimos – čia nieko blogo nematau“, – pripažino E.Dilkienė.

Viešbučio „Panevėžys“ direktorė Gražina Bajorūnienė tikino savo vadovaujamos įstaigos tualetuose skelbimų nekabinėtų ir pati tokiu inkognito pasiūlymu nesinaudotų.

„Gal iš jo pasijuokčiau, žiūrint, kokia kompanija aplinkui“, – mano G.Bajorūnienė. Tačiau pasiteiravus, ar į „Panevėžio“ viešbutį daug užsuka romantiškų ir slaptumo pageidaujančių porelių, direktorė supratingai nutylėjo, paskui paaiškino, kad apie klientus informacijos neteikianti.

Ieškantiesiems jaukaus kampo greitiems reikalams atlikti atviros ir kito Panevėžio viešbučio „Verslo klasė“ durys. Čia trys valandos dviviečiame kambaryje kainuoja 300 litų. Tačiau šis pasiūlymas galioja tik dieną. Naktį jau tektų mokėti visą kainą. Vis dėlto „Verslo klasės“ pavardės skelbti nepanorusi administratorė patikino, kad tokių skelbimų tualete nekabintų.

„Šita patalpa ne tam skirta. Reklamai yra kitos vietos. Tualete rastas pasiūlymas neatrodo rimtas“, – mano administratorė.

Romantika – tik su žmona

Panevėžio verslo ir politikos rykliai, paklausti, ką manantys apie „Romantic“ pasiūlymą porelėms, pasistengė įrodyti, kad D.Kuklierienė neklydo, jog panevėžiečiai – itin moralūs žmonės.

Milijonierius verslininkas Remigijus Juodviršis pripažino, kad tualetas – ne tokia jau ir netinkama vieta skelbimams. Pasak jo, Australijos viešbučių tualetuose net kambarių kainos iškabintos. Tačiau pasiteiravus, kaip jis suprantąs inkognito pasiūlymą romantiškai porelei, verslininkas ėmė juokauti, kad jo mintys dabar užimtos kitais reikalais. Galų gale milijonierius nušluostė nosį į svetimas besidairantiems vyrams.

„Kiekvienas pagal savo lygį tokį pasiūlymą vertina. Man romantika tik su žmona siejasi“, – pabrėžė R.Juodviršis.

Vicemeras, krikščionis demokratas Petras Luomanas, į „Romantic“ viešbutį atlydintis oficialius miesto svečius, pripažino, kad dėl tokio pasiūlymo gali pasijusti nepatogiai. „Galima suprasti – tokia intymi vieta, todėl ir toks intymus skelbimas. Betgi neetiška siūlyti tokius dalykus tualete. Mane stebina ir vieta, ir pasiūlymas“, – teigė P.Luomanas.

Vis dėlto vicemeras paskubėjo nutraukti pokalbį intymia tema.

„O gal ten siūlo apie poeziją, apie gamtą pasišnekėti? Aš toks naivus, iš kaimo, kad net nesuprantu, ką tai galėtų reikšti – romantiškai porai penkioms valandoms“, – pasirodė patirties stokojantis vicemeras.