Dvidešimt keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai –



180 g sviesto arba margarino,

140 g cukraus pudros,

1 pakelio vanilinio cukraus,

1 kiaušinio,

375 g miltų,

2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių.

Įdarui ir papuošimui –

200 g sviesto,
120 g cukraus pudros,
8 kiaušinių,
100 g kapotų migdolų,
50 g maltų migdolų,
250 g maltų aguonų,
pusės arbat. šaukštelio malto cinamono,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
1 žiupsnelio druskos,
80 g cukraus,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
300 g vyšnių džemo,
370 ml konservuotų vyšnių.

Gilią kepimo skardą sutepkite riebalais.

Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą arba margariną sutrinkite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir lengvai paplakite elektriniu mikseriu.

Įmuškite kiaušinį ir dar kartą paplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite juos į kiaušinių masę ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Stalą apibarstykite miltais ir ant jo iš tešlos iškočiokite kepimo skardos išmatavimų dydžio lakštą. Apvyniokite tešlos lakštu kočėlą ir taip perkelkite jį į kepimo skardą. Tešlą keletoje virtų pabadykite šakute, kad kepant tešla nesideformuotų. Pašaukite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dešimt-dvylika minučių vidutiniame orkaitės lygyje.

Pagaminkite įdarą. Kambario temperatūros sviestą elektriniu mikseriu suplakite su 100 g cukraus pudros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir po vieną įmuškite į sviesto masę. Į įdarą suberkite kapotus ir maltus migdolus, aguonas, cinamoną, tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite citrinos sultis. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsnelius druskos, palaipsniui srovele suberdami cukrų.

Kiaušinio baltymus atsargiai sumaišykite su maltomis aguonomis, ant viršaus suberkite kepimo miltelius. Viską atsargiai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

Iškepusį pyrago pagrindą sutepkite vyšnių džemu. Ant viršaus iškrėskite aguonų įdarą ir išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį toje pačioje temperatūroje. Atsargiai iš orkaitės išimkite skardą su pyragu ir leiskite pyragui visiškai atvėsti. Likusią cukraus pudrą suberkite į smulkų sietelį ir persijokite ant pyrago.

Supjaustykite pyragą į dvidešimt keturias dalis. Konservuotas vyšnias suberkite į sietelį ir leiskite nuvarvėti sultims. Vyšnias nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir jomis papuoškite pyragaičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją