Pasak J.Jedličkos, ši programa buvo sugalvota Vokietijoje, o 1998 metais pradėta vykdyti Čekijoje.

"Šios programos tikslas - pasitelkiant linksmas diskusijas bei humorą kalbėti apie rimtus dalykus, tokius kaip nepageidaujamo nėštumo bei ŽIV/AIDS prevencija", - tvirtino J.Jedlička.

Pasak J.Jedličkos, programa "Žaidimai prieš AIDS" vykdoma per mokyklose įprastas seksualinio ugdymo pamokas, yra orientuota į 12-17 metų jaunuolius.

Šio projekto metu mokiniams yra pristatomos 5 pamokos. Pirmoje pamokoje jaunuoliams vizualiu būdu - paveikslėlių pagalba - pateikiami ŽIV perdavimo būdai. Kitoje pamokoje mokiniai supažindinami su meile, seksualumu ir ŽIV prevencija. Mokiniai taip pat mokomi apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo.

Paskutinėje pamokoje jaunuoliai išgirsta, kaip reikia gyventi su ŽIV užsikrėtusiu asmeniu. Pasak J.Jedličkos, šioje pamokoje siekiama jaunuoliams sudaryti galimybę pabendrauti su ŽIV infekuotu asmeniu.

"Dažnai tai būna pirmasis mokinių susitikimas su ŽIV",- tvirtino J.Jedlička.

Čekijoje šiame projekte dalyvavo apie 11 tūkst. pradinių ir apie 67 tūkst. vidurinių mokyklų.

J.Jedlička tvirtino, jog apie 90 procentų mokyklų į mokymo programą jau įtraukė lytinio švietimo pamokas.

Jis pridūrė, jog naują būdą perduoti informaciją apie ŽIV prevenciją palankiai įvertino tiek tėvai, tiek mokytojai, tiek patys mokiniai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją