„Darbe tvyro įtampa, nes negali žinoti, kas tavęs rytoj laukia. Kalbama, kad daugelis darbuotojų tiesiog bus perkelti į kitas pareigas. Tačiau kol kas tai tik kalbos. Neramu, kad naujoji Savivaldybės administracija norės įdarbinti savo partijos kolegas. Iš tiesų juntame tam tikras simpatijas ir antipatijas. Ir visai neatsižvelgiama į tavo darbo kokybę“, – „Kauno dienai“ sakė vienas savivaldybės tarnautojas.

Savivaldybės administracijos užmojai keisti departamentų struktūrą sulaukė priekaištų, kad vyksta ne reorganizacija, o tik bandoma atsikratyti nepageidaujamais darbuotojais.

Reorganizacija – formalumas

Iki šiol veikusį Kultūros ir švietimo departamentą siūloma pervadinti į Švietimo ir kultūros. Departamento pavadinime sukeitus vietomis du žodžius, galima ieškoti naujojo direktoriaus.

Taip pat žadama įkurti Bendrųjų reikalų, Turto valdymo departamentus. Išliks senieji Socialinių reikalų, Miesto plėtros ir Miesto ūkio departamentai.

Kol kas atleidimo lapelis neįteiktas vieninteliam Socialinių reikalų departamento direktoriui Gediminui Jankui.

„Keičiasi departamentų struktūra, todėl darbuotojams ir įteikti atleidimo lapeliai. Tai formalumas, nes vėliau jie vėl bus priimti dirbti. Tikroji reforma prasidės, kai bus atliktas veiklos auditas“, – tikino Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas.

Postas atiteks konservatoriui?

Dabartiniam Kultūros ir švietimo departamento direktoriui liberalcentristui Virginijui Mažeikai jau įteiktas atleidimo lapelis. Vieša paslaptis, kad į šį postą pretenduoja „Purienų“ vidurinės mokyklos direktorius konservatorius Edmundas Balasevičius. V.Mažeikai siūloma tapti vieno skyriaus vadovu.

Dar metų pradžioje savivaldybėje surengta darbuotojų atestacija. V.Mažeikos veikla buvo įvertinta ypač palankiai ir jam suteikta aukščiausia - pirma kvalifikacija.

Savivaldybėje pasikeitus politiniams vėjams, departamento direktorius tapo nepageidaujamas. Paklausus, kodėl kvalifikuotam specialistui siūloma užimti žemesnes pareigas, A.Keserauskas nuo atsakymo išsisukinėjo. „Taip sutarėme“, – tikino direktorius, patvirtinęs, kad į šį postą pretenduoja jo partijos kolega.

V.Mažeika šiuo metu atostogauja ir yra išvykęs iš Lietuvos. „Kauno dienai“ pirmadienį nepavyko su juo susisiekti.

Saviškiai be darbo neliks

Atleidimo lapeliai įteikti ir prieštaringai vertinamiems konservatoriams – Ekonomikos departamento direktoriui Alvydui Gineitui bei Miesto ūkio departamento vadovui Petrui Morkūnui.

P.Morkūnas turi galiojančią tarnybinę nuobaudą. Dar metų pradžioje tuometinis Savivaldybės administracijos direktorius Robertas Stanionis šio valdininko darbą vertino nepatenkinamai. Tačiau jau po rinkimų Miesto ūkio departamento direktorius sulaukė palankesnio įvertinimo.

„P.Morkūnas abipusiu susitarimu departamentui toliau nevadovaus“, – teigė A.Keserauskas. Jis nepatvirtino, bet ir nepaneigė, kad P.Morkūnas bus įdarbintas Savivaldybės įmonėje.

Ekonomikos departamento direktoriaus veikla jau sudomino prokurorus ir šiuo metu atliekamas tyrimas. A.Gineitas taip pat bylinėjasi su Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, kuri yra pripažinusi, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Neoficialiai užsimenama, kad A.Gineitas yra vienas pretendentų užimti „Autrolio“ direktoriaus pareigas.