Pagrindiniai nutukimo padariniai - diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos, taip pat kai kurie vėžio tipai. Ataskaitoje pažymima, jog cukriniu diabetu serga apie 22,5 milijono suaugusių europiečių, ir daugelyje valstybių jo plitimas labai spartėja. Be to, pakito ir diabeto pobūdis - pastaruoju metu tarp sergančių šia liga yra daug daugiau jaunų žmonių.

Tuo tarpu mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių ligų Vakarų Europos šalyse laipsniškai mažėja ir šiandien atitinkamas rodiklis yra dvigubai mažesnis nei 1970 metais. Tačiau vidutinis mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių ligų buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse yra maždaug tris kartus didesnis nei Vakarų šalyse.

Beveik 20 procentų visų mirties atvejų priežastimi tampa piktybiniai augliai. Europos Sąjungoje mirtingumas nuo šios kategorijos ligų mažėja, tačiau Centrinėje ir Rytų Europoje - didėja.

Pastebimas taip pat ir ryškus problemų, susijusių su psichine sveikata, padidėjimas. Europos šalyse iki 6 procentų gyventojų turi rimtų psichikos sutrikimų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją