Keturioms porcijoms jums reikės:


400 g ankštinių pupelių,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
300 g baklažanų,
1 nedidelės žaliųjų salotų gūžės,
1 raudonojo svogūno galvutės,
3 konservuotų ančiuvių filė,
2 valg. šaukštų kaparėlių,
4 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 arbat. šaukštelių tarkuotų krienų ( šviežių arba konservuotų),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 avokado vaisiaus.

Pupeles nuplaukite, nuvalykite ir kiekvieną ankštį perpjaukite pusiau. Raudonosios saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis. Baklažanus nuplaukite, kiekvieną išilgai supjaustykite į keturias dalis, po to supjaustykite plonais griežinėliais. Žaliąsias salotas nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite.

Pagaminkite padažą. Svogūno galvutę nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Ančiuvių file ir kaparėlius sukapokite ir sumaišykite su svogūnų kubeliais, baltojo vyno actu, trimis valg.šaukštais alyvuogių aliejaus ir krienais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Ankštines pupeles dešimt minučių virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, po to perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame dviejų minučių laikotarpyje pakepinkite baklažanų griežinėlius bei saldžiosios paprikos juosteles, po to sumaišykite daržoves su virtomis ankštinėmis pupelėmis.

Karštas daržoves apliekite padažu. Avokado vaisių perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į salotas.

Daržovių salotas su baklažanais patiekite plokščiuose dubenėliuose ant žaliųjų salotų lapų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją