Sveika, Živile. Kaip suprantu, su draugu tau smagu, įdomu, lyg norisi išbandyti naujus ir egzotiškus dalykus, bet kartu tu droviesi, abejoji. Greičiausiai tavo baimės ar būkštavimai nėra pagrįsti, nebent tu iš jo elgesio jauti, kad draugui tampi nebeįdomi ar esi tik objektas jo fantazijų įgyvendinimui.

Istorija ir paskirtis

Sekso reikmenys minimi jau Kama Sutroje - nuostabiame senovės Indijos kūrinyje apie meilę ir seksą. Įvairios sekso priemonės aprašomos ir kituose indų, kinų, azijiečių rašytiniuose šaltiniuose. Visa tai rodo, kad jos naudojamos jau daug amžių ir yra vertingos.

Pagalbinės sekso priemonės - tai dirbtinės varpos, vibratoriai, varpos žiedai, kamuoliukai, taip pat įvairūs egzotiški apatiniai rūbai, odiniai dirželiai, botagėliai, plunksnos, pirštinės, aliejai, lubrikantai ir t.t. Šios priemonės yra skirtos papildyti ar pakeisti lytinius organus, paįvairinti, nuspalvinti, praturtinti seksualinį gyvenimą.

Papildomos priemonės yra pagamintos taip, kad sustiprintų susijaudinimą, stimuliuotų erogenines zonas, padėtų lengviau pasiekti orgazmą.

Neišbandysi - nežinosi

Tu tikrai niekada nesužinosi savo tikrosios nuomonės, jei jų neišbandysi. Manau, verta atsikratyti šabloniško požiūrio į seksualinį gyvenimą ir paeksperimentuoti, pabandyti atrasti pačiai, kas tau patinka, malonu, priimtina, o kas – ne.

Tikrai nemanau, kad sekso priemonės kelia kokią nors grėsmę poros emociniam artumui, intymumui, jei juos sieja meilė. Greičiau atvirkščiai - įvairūs sekso žaisliukai gali net suartinti, nes abiem suteikia naujų potyrių, atgaivina seksualinį gyvenimą, įneša smagumo, juoko.

Sekso reikmenų pasirinkimas ar nepasirinkimas ir koks jis bus, priklauso nuo tavo priimtinumo diapazono. Kiekvieno jis yra labai individualus. Mes visi turim tam tikrų nuostatų, įsitikinimų, įsivaizdavimų, kaip reikia mylėtis, kas yra normalu, padoru, malonu, o kas ne.

Jie labai priklauso nuo auklėjimo šeimoje, kultūros, išsilavinimo, seksualinio išprusimo. Bet svarbiausia, manau, remtis savo patirtimi. Siūlau tau surizikuoti. Sėkmės.

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt