Keturioms porcijoms jums reikės:


1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 baklažano,
1 aguročio,
1 svogūno galvutės,
200 g šviežių grybų,
2 pomidorų,
1 česnako skiltelės,
1 pundelio petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
3 valg. šaukštų aliejaus.

Baklažaną nuplaukite, perpjaukite išilgai į aštuonias dalis, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį sus sėklomis ir stambiai supjaustykite. Paprikos gabalėlius vienai-dviems minutėms pamerkite į verdantį vandenį ir ištraukite kiaurasamčiu.

Baklažaną praplaukite šaltu vandeniu, nuspauskite ir stambiai supjaustykite. Agurotį nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite stambiais kubeliais. Grybus nuvalykite, nuplaukite, ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, suberkite baklažanų ir aguročių gabalėlius ir kepinkite septynias minutes. Perdėkite į puodą. Ant viršaus suberkite saldžiosios paprikos gabalėlius. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūno galvutę.

Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite į jį grybų griežinėlius ir, nuolat maišydami, pakepinkite apie penkias minutes. Po to kepintus grybus bei svogūnus suberkite į puodą su daržovėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir uždėkite ant kepintų grybų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis.

Puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite daržoves ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, sutrinkite su druska, užpilkite nedideliu kiekiu daržovių sultinio iš puodo ir vėl įmaišykite į troškinį. Viską išmaišykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją