Kaip rašo "The Daily Telegraph", tyrimų centrui "Food and Mood" ("Maistas ir nuotaika") drauge su labdaros organizacija "Mind" atlikus tiriamąją apklausą, paaiškėjo, jog 80 procentų apklaustųjų pripažino, kad jų savijauta pagerėjo pakeitus mitybą. Ketvirtadalis respondentų pabrėžė, jog jiems pavyko atsikratyti nuotaikos svyravimų, depresijos ir nerimo jausmo.

Geriausiai pasijuto tie, kurie pradėjo gerti daugiau vandens ir valgyti daugiau daržovių arba sumažino cukraus ir kavos vartojimą.

"Mūsų gauti rezultatai nieko neįrodo, tačiau aš manau, jog jie parodo, kad šioje srityje būtina atlikti daugiau tyrimų", - pabrėžė gydytoja-dietologė ir tyrimo autorė Amanda Giri (Amanda Ghirie).

Organizacijos "Mind" vadovas Ričardas Brukas (Richard Brook) pareiškė, jog sąsaja tarp vartojamo maisto ir nuotaikos yra labai svarbus atradimas. "Tai turi leisti žmonėms veiksmingiau kontroliuoti savo nuotaikas ir siekti sėkmės savo jėgomis", - teigė jis.

Tyrime dalyvavo apie 200 žmonių, kurių didžiąją dalį sudarė Anglijos pietryčiuose gyvenančios moterys. 80 procentų apklaustųjų pareiškė, jog, sumažinus cukraus vartojimą, jų savijauta pagerėjo. 79 procentų respondentų pastebėjo savijautos pagerėjimą sumažinus kofeino vartojimą, 55 procentai - alkoholio, o 53 procentai - šokolado vartojimą.

Teigiamą poveikį pajuto taip pat ir tie, kurie pradėjo gerti daugiau vandens (80 procentų), valgyti daugiau daržovių (78 procentai), vaisių (72 procentai) ir žuvų (52 procentai).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją