Kauno kosmetikos salono „Grožio galerija” stilistė Rasa Simonavičienė pataria maudantis plaukus pridengti specialia kepuraite, o ir išlipus iš vandens dėvėti galvos apdangalą.

Be to, ilgiau būnant saulėje plaukus reikėtų pasipurkšti specialiais drėkikliais, išsitepti apsauginiais aliejais ar serumais. Ištepus želė plaukai apgaubiami apsaugine plėvele, tad skarelės ar kitokio apdangalo nereikia.

Apsauginiai aliejai tepami ant plaukų galų arba vidurinės jų dalies. Jie nenusiskalauja, be to, plauką ne tik apsaugo, bet ir maitina. Drėkikliai palaiko plauko drėgmės pusiausvyrą, neleidžia jiems išsausėti.

„Plaukus reikėtų plauti kiekvieną dieną ir, kai saulėtas oras, vėl papurkšti drėkikliais, - sakė specialistė. - Šampūną, serumą ir balzamą patariama rinktis iš tos pačios serijos. Tada plaukai labiau prisitaikys prie įvairių procedūrų, geriau bus maitinami.”

Stilistės teigimu, šią vasarą madingiausia šviesi plaukų spalva.

Pavasarį ir rudenį daugumai moterų ima slinkti plaukai. Nepaisant, kad tai – paplitęs reiškinys, priežastis reikia išsiaiškinti su specialistais. Plaukai slenka priklausomai nuo to, kiek yra pažeistas plauko svogūnėlis ir apie jį esančios struktūros.

Jei pažeidimas didelis, ten, kur turėtų formuotis naujas plaukas, jis nebeišauga. Stimuliuojamaisiais skysčiais įtrynus galvos plaukuotąją dalį gerėja kraujotaka, o kartu, plūstant kraujui, daugėja medžiagų, iš kurių gali išaugti nauji plaukai.

Senstant plaukai žyla, sausėja, lūžinėja, nes keičiasi jų elastingumas. Nuo senatvės plaukų slinkimą gali sulėtinti tik intensyvi jų priežiūra, viso organizmo stiprinimas.

Siekiant sustabdyti plaukų slinkimą galima patiems pasidaryti augalinį mišinį iš ąžuolo žievės ir svogūno lukštų. Jų reikia imti lygiomis dalimis ir, užpilus verdančiu vandeniu, pavirinti. Perkošus karštu antpilu įtrinti galvos odą, galvą pridengti polietileniniu maišeliu ir palaikyti 1-2 valandas. Po to plaukus išskalauti švariu vandeniu.