Kas ji tokia? Beviltiška pabaisa, kuriai nepadės nė tona makiažo? Storulė, nešiojanti XXXXXL dydžio drabužius? Nukriošusi turtuolė, norinti prisiminti audringas jaunas dieneles? Nepasotinama nimfomanė, kuriai niekada negana? Ne! Paprasčiausiai žurnalistė, kuri norėjo patikrinti, ar atsiras vyrų, norinčių pasišildyti rankas moteriškės piniginėje.

Atvirai pasakius, kad tiek yra ,,alfonsų“ net įsivaizduoti negalėjau! Tik pasirodžius laikraščiui, skambučiai netilo nė minutėlei. Visą dieną kilnojau ragelį - galvoje susimaišė, su kuo kalbėjau, o kas tik ,,šviežiai“ paskambino. Tikrų vardų, etikos sumetimais, nerašysiu, tačiau buvo ir vienas tikras Alfonsas. Vyrai, kurie kalbėjot su ,,Migle“, kuri siūlė pinigų, nepykit!

Bedarbiai ir depresuojantys

Iš pradžių buvau sumanius su keletu kandidatų susitikti, tačiau vėliau persigalvojau – mat niekaip negalėjau pasirinkti iš tokios daugybės. Beveik 100 proc. skambino jauni vyrukai, nuo 20 iki 28 – erių metų, kalbėjo naiviai ir atvirai. Vienas 22 metų amžiaus atvirai prisipažino prieš kelias dienas netekęs darbo ir ,,neturįs ką veikti, dėl to labai depresuojąs“.

Po kelių skambučių pradėjo vadinti mane pupa ir kviesti į restoraną, aišku, už mano pinigus. Jam visiškai nebuvo svarbi mano išvaizda, amžius ir pan. Buvo be galo mandagus ir kalbėjo su stipriu šiaulietišku akcentu. Tokių, kuriems buvo svarbu pavalgyti ir pagerti už dyką, buvo ...12 per vieną dieną. Daugelis neseniai atvykę į Angliją arba praradę darbą.

Patrauklieji

Antra kategorija vyrukų – pasitikintys savimi, dalykiški. Šitiems rūpėjo, kiek mokėsiu ir kur gyvenu. Vienas įsižeidęs metė ragelį, kai nepasakiau, kokioj Londono dalyje esu apsistojusi. Kadangi pasirinkimas buvo be galo didelis, pradėjau aukštyn kelti kartelę: man jau, neva, reikėjo tik ne žemesnio kaip 185 cm, atletiško kūno sudėjimo, protingesnio už vienaląstį ir pan.

VISI buvo įsitikinę savo patrauklumu, kuriam dar niekas neatsispyrė. Anot vieno pretendento į mano širdį ir piniginę, dar nė viena nesispjaudė. Įžūliai paklausiau, o kaip jis sureaguos, jei aš ir būsiu ta pirmoji, kuri nusispjaus? Sureagavo ne itin džentelmeniškai ir, švelniai tariant, iškeikė rusiškai. Tiek to, ne pirmas ir ne vienintelis.

Kai kurie klausė, o ko aš pageidaučiau lovoj? Išgirdę, kiek kartų ,,tai“ reikėtų atlikti, keli metė ragelį, keli ilgokai dvejojo, o vienas giliai atsidusęs numykė: ,,Nu, gal ir išspausčiau...“

SMS siuntinėtojai

Dar viena nemaža grupė, kurie nedrįso (neišgalėjo?) paskambinti, o tik rašė žinutes, buvo „iškalbingi“. Pati populiariausia parašyta frazė - ,,paskambink“. Buvo ir tokia: ,,Šiaip norėjau tik draugauti sms, bet pinigus irgi paimsiu. Dirbu mėsos fabrike nuo 14 iki 20 val.“ Ką tai galėjo reikšti, sunkiai supratau ir kaip aš turėjau jam nusiųsti pinigus? Žinute? Už ką?

Kitas nepatingėjo žinute atskaityti moralą, jog meilės už pinigus nenusipirksi, kaip tai ciniška ir t.t., tačiau pabaigoje pridūrė: „Kada susitinkam?“ Supratau, kad į pinigėlius irgi nespjautų.

Negalėčiau tvirtinti, kad visi už pinigus buvo pasiryžę, kad ir su krokodilu atsigulti į lovą, daugelis teiravosi, kaip gi aš vis dėlto atrodau. Kiekvienam sakiau vis skirtingai. Tačiau nė vienas nesutiko už pinigus su 156 cm ūgio, keturiasdešimt penkerių metų, sveriančia 90 kg. Arba neaiškiai numykdavo, arba tiesiog mesdavo ragelį. Beje, būti aukštesnei už vyruką irgi nepatartina - nepatinka jiems, kad moteris ne tik pinigų gali uždirbti, bet ir užaugti didesnė...

Profesionalai ir paliktieji

Labiausiai įstrigo vienas 25 – metis lietuvis, kiek supratau iš aprašymo – patrauklus tikrai, aukštas, atletiškas, kelis metus vienišas ir greičiausiai ... profesionalus šitoj srity. Dalykiškai atsakė į visus ,,nepatogius“ klausimus, pažadėjo viską, ką aš įsivaizduoju ir net, ko įsivaizduoti negaliu ar nedrįstu.

Jeigu iš tiesų būčiau pasiturinti moteris ir mano moralinės nuostatos leistų pirkti vyrą, rinkčiaus šį dvimetrinį gražuolį, bet malonumas kainuos nepigiai, už vieną kartą 200 svarų... Galėjau rinktis ir pigesnį variantą. Vaikinukas nusivylęs meile, jį neseniai metė mergina, todėl piktas ant visos dailiosios lyties atstovių, pasiryžęs išpildyti mano svajones tik už penkiasdešimtinę.

Beje, iš karto įspėjo, kad nesitikėčiau jokių rimtų santykių: ,,Tu nori maloniai praleisti laiką, o man reikia sekso ir pinigų, vadinasi, susitarsim“. Dar pažadėjo, jei nebūsiu visiška pabaisa, gali nuleisti dešimt svarų. Šit kaip? Mielosios, derėtis, pasirodo galima ir perkant ... seksą.

Vietoj pabaigos

Telefoną su slaptu numeriu laikiau įjungtą dvi dienas, per tą laiką dirbti nieko negalėjau, vos rasdavau laiko užkąsti. Mano vyras vakarais tyliai griežė dantimis, klausydamas, kaip miklinau liežuvį su svetimais vyrais.

Tūžo ir širdo ant vyrų giminės, kurie šitokiu būdu norėjo užsidirbti. Nenorėčiau apibendrinti, jog visi jie ,,tokie“, bet vis dėlto supratau, kad ir ,,tokių“ yra.

P.S. Ačiū redakcijos vyrams, kurie konsultavo ir mokė, kaip kalbėti su potencialiais "alfonsais".