4 porcijoms jums reikės:


400 g makaronų,
druskos,
400 g žuvies filė,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
1 valg. šaukšto įvairių pipirų žirnelių,
2 valg. šaukštų sezamo aliejaus,
1 aguročio,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
1 valg. šaukšto saulėgrąžų aliejaus,
maltų įvairiaspalvių pipirų.

Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens.

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis.

Įvairius pipirus sutrinkite grūstuve ir lengvai apkepinkite įkaitintoje keptuvėje be riebalų. Šiais pipirais įtrinkite žuvies filė.

Agurotį nuplaukite ir supjaustykite išilgai juostelėmis. Ropinį svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Įkaitinkite sezamo aliejų ir jame kepkite žuvies gabalėlius po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Išvirusius makaronus nuvarvinkite sietelyje.

Kitoje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir jame dvi minutes pakepinkite aguročio juosteles ir smulkintą svogūną. Ten pat suberkite makaronus, apibarstykite druska, maltais įvairiaspalviais pipirais ir smulkintu česnaku. Viską sumaišykite ir pakaitinkite. Patiekite su keptos žuvies filė gabalėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją