2006 metų konkurse produkto kategorijai 37 pasaulio valstybės pristatė 1 952 gaminius. 688 buvo iškilmingai apdovanoti, o 50 iš jų pelnė garbingiausią iF konkurso žiuri komisijos įvertinimą – „Gold Award“ ir atsiėmė auksines skulptūrėles, neformaliai vadinamas „Dizaino Oskarais“.

„Mažiau komercijos, daugiau dizaino“ – tokiu šūkiu dalyvius pasitiko žiuri pirmininkas Frizas Frenkelis. Žiuri komisijos narės Ehlén Johansson žodžiais tariant, „kartais mėgstame daiktus prisodrinti ypatingų detalių, „įrodančių“, kad produktas – dizaino gaminys. Laimė, komisijos nuomonė, ką iš tiesų reiškia „geras dizainas“, buvo vieninga. Pasikliaujame ir pristatome geriausiuosius – „Gold Award“ nugalėtojus.

Sportinės stereo ausinės „MX70“ (diz. Susanne Ewert, gam. „Sennheiser electronic GmbH&Co. KG“, Vokietija). Na, čia kaip roko grupės „Republica“ dainoje – „Ready to Go“. Ausinės skirtos tiems, kurie „visada veiksme“: sportuojantiems, daug judantiems, aktyviems, nepasėdintiems vienoje vietoje. O ir tiems, kurie per savo judrumą daiktus palieka, pameta... Nes ausinės turi specialius magnetukus, kuriais sukimba viena su kita – taip sukabintas patogu nešioti ant kaklo. Be to, jos padengtos specialia, prakaitui ir vandeniui atsparia medžiaga.

Skaitmeninis fotoaparatas „DSC-T7“ (diz. Shinas Miyashita, „Sony Corporation“, gam. „Sony Corporation“, Japonija) – lengvas ir plonas, užapvalintais kampais, funkcionalaus dizaino. Dirželiui pririšti skirta rankenėlė šone specialiai praplatinta, kad fotografuojant būtų patogu atremt pirštus.

Lentynų spinta „White board“ (diz. Eike Becker, „Eike Becker_Architekten GmbH“, gam. „Schneiderschram GmbH“, Vokietija) leidžia sujungti gyvenamąją ir darbo erdvę į vieną. Universalus baldas dviejų vertikaliai slankiojančių plokščių dėka iš knygų lentynos ar indaujos nesunkiai virsta lenta rašymui.

Pertvara „Instant space“ (diz. Konrad Wohlhage, „Léon Wohlhage Wernik Architekten GmbH“, gam. „Schneiderschram GmbH“, Vokietija). Kai nenaudojamas, šis daiktas tėra aliumininis cilindras. Tačiau prireikus vienu rankenėlės patraukimu iš jo išvyniosite 4 m ilgio dvipusę, garsą izoliuojančią, stilingą pertvarą.

Gatvės žibintas „Equinox“ (diz. „Philips Design“, gam. „Royal Philips Electronics“, Nyderlandai). Įdomią formą suteikia keturkampis aliumininis žibinto stulpas. Galvose įtaisyti LED‘ai skleidžia ryškią, tolygią šviesą.

Kėdžių kolekcija „Catifa 53“ (diz. Lievore Altherr Molina, Ispanija, gam. „Arper Spa“, Italija). Neįmantraus, bet elegantiškai paprasto dizaino. Polipropileninės sėdynės pagamintos sudėtingų įpurškimo technologijų pagalba.

Virtuvės peilių rinkinys „IF4000“ (diz. Samas Hechtas, Ippei Matsumoto, Kimas Colinas, „Industrial Facility“, gam. „Taylor’s Eye Witness“, D. Britanija). Visi šeši kolekcijos peiliai turi savo paskirtį, visi – lankstūs, tvirti ir ilgaamžiai. Cilindro formos rankenos pagamintos iš melamino ir poliesterio mišinio, kurio mažo šiluminio laidumo dėka jos neįšyla ir todėl patogios laikyti.

Dušas „RainSky M“ (diz. Michaelas Siegeris, Benediktas Sauerlandas „Sieger design GmbH & Co. KG“, gam. „Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG“, Vokietija). Didžiausi jo privalumai – įvairūs reguliuojami vandens srovės tipai ir į dušą integruota apšvietimo sistema.

Skaitmeninis termometras „High Speed“ (diz. Duy Phong Vu, „Braun GmbH“, gam. „Braun GmbH“, Vokietija). Unikalus dizainas, ergonomiška forma, neslidus paviršius... Be to, tai vienas iš pačių greičiausių skaitmeninių termometrų, kūno temperatūrą nustatantis vos per 10 sekundžių.

Keraminės plytelės su integruotu LED apšvietimu „Mosa LED“ (diz. ir gam. „Royal Mosa“, Nyderlandai). Tinkamos ir sienoms, ir grindims. Atsparios vandeniui, todėl puikiai pritaikomos vonios kambaryje. Labai ploni šviesos diodai į plyteles integruoti ypač preciziškai.

Skaitmeninis projektorius „AN110“ (diz. Lim Jae Won, Kim Kyoung Joung, Kim Tae Boung, gam. „LG Electronics Inc.“, Pietų Korėja). Šis projektorius gali būti įmontuotas į sieną, be to, yra labai gražus. Paviršius atsparus pirštų antspaudams ir dulkėms. Jis valdomas nuotoliniu būdu. 100 colių apimties paveikslą generuoja iš 3,8-5,3 metrų atstumo. Be to, šis skaitytuvas dirba tyliai, taigi galite pamiršti ūžiančius gremėzdiškus skaitytuvus, kurie užimdavo pusę spintos, sverdavo pusę tonos, o pusę jų darbo atlikdavote jūs patys...

Plačiaekranis televizorius „Individual 32“ (diz. „Phoenix Design“, gam. „Loewe AG“, Vokietija). Tai televizorius, kurio išvaizdą galite susikurti patys: išsirinkite vieną iš aštuonių spalvų televizoriaus korpusui ir stovui arba net galite užsisakyti spalvą pagal savo būsto interjerą; taip pat reguliuoti ekrano aukštį naudodamiesi stovu, kuris priglunda prie sienos ir neužima papildomos vietos.

Skaitytuvas „7350CT“ (diz. „BenQ Lifestyle Design Center“, gam. „BenQ Corporation“, Taivanis). Šis revoliucingas skaitytuvas gali nuskaityti vaizdą tiek vertikaliai, tiek horizontaliai, ir net ant sienos, priklausomai nuo objekto storio. Jis idealiai tiks 1 puslapio dokumentus skaityti vertikaliai, o didelės apimties objektus, pvz. knygas – horizontaliai. Šis skaitytuvas tinkamas naudoti tiek namuose, tiek biuruose. Jį galima pakabinti ant sienos ir taip sutaupyti vietos. Beje, priklausomai nuo keičiamo fasado paviršiaus, skaitytuvas gali tarnauti kaip veidrodis ant lenta skelbimams, užrašams.

Biuro baldų sistema „SIZE“ (diz. Justusas Kolbergas, gam. „Wilhelm Renz GmbH + Co.KG“, Vokietija). Minimalizmas ir dar kartą minimalizmas. Brangios medžiagos, neapkrautas dizainas, jokių bereikalingų detalių. Jūs gaunate pagrindą, kur galite pridėti ir savo kūrybos, kad jūsų biuras atrodytų stilingai ir originaliai.

Sieninė orkaitė „BL253“ (diz. H. Reinhardas Segersas, Svenas Baacke, gam. „Gaggenau Hausgerate GmbH“, Vokietija). Tai puiki pagalbininkė kiekvienam, mėgstančiam gaminti estetiškoje, elegantiškoje aplinkoje: prašmatnus keramikinis paviršius tinka net ir duonai kepti, o halogeno lemputės apšviečia visą procesą! Taigi jūsų svečiai ir namiškiai bus pakerėti magiško maisto ruošimo veiksmo, o jūs virsite stebukladariu su burtų lazdele „BL253“!

Judėjimo pagalbininkas vyresnio amžiaus žmonėms „Khargo“ (diz. „Dirk Menser Design“, gam. „Dr. Momo Mobility Solutions“, Vokietija). Važiuojam! Nes tai patogus ir lengvai valdomas vežimėlis, padedantis vyresnio amžiaus žmonėms gyventi aktyviai ir judriai. Patogi sėdynė, dideli, manevringi ratai, valdymo pultas, o kur dar grakštus dizainas, nepriekaištingas stilius... Taigi šalin, serialai – sveikas, gyvenime!

Skaitmeninis tomografas „Somatom Spirit“ (diz. Klausas Thormannas, gam. „Siemens AG Medical Solutions“, Vokietija). Tai tomografas, skirtas kasdieniam naudojimui klinikoje. Juo gali naudotis tiek bendrosios praktikos gydytojai, tiek stomatologai, urologai, ortopedai ir kt. Be to, jo elegantiškas dizainas daro tomografą ne tokį atgrasų ir išbaido ne pacientus, atėjusius išsitirti, bet jų baimes.