Visa, ką jums reikia padaryti, yra apsižvalgyti, kas vyksta aplinkoje. Pavyzdžiui, apsiperkanti mergina gali sakyti, kad aplink daug žmonių arba kad šiandien labai karšta.

Jau girdžiu jus sakant, kad šis metodas niekam tikęs. Taip, šie pavyzdžiai yra labai nuobodūs ir veikiausiai nebus efektyvūs apsipirkimo metu, bet jie gali būti naudingi tinkamoje situacijoje. Tai tikrai paprastas pokalbio pradžios metodas, kuris yra toks įprastas, kad žmonės natūraliai naudojasi juo, todėl jis virsta kiek banaliu ir neefektyviu, rašo www.about.com.

Kad šis metodas būtų geresnis, jums reikia į situaciją pažvelgti kiek giliau, kalbėti apie labiau neįprastus dalykus arba pasikliauti savo kūrybingumu.

Moteris gali paklausti vyro, kaip surasti tam tikrą parduotuvę arba daiktą. Ji gali pasiteirauti, kur jis pirko savo kepurę, nes ji norinti nupirkti tokią pačią savo broliui (apie tai galite ir pameluoti). Tarkime, jei vaikinui dvidešimt metų, ji gali jo užklausti, ar, jo nuomone, jos dvidešimtmečiam bičiuliui patiktų tokia dovana, kurią ji jam išrinkusi.

O tuomet susiduriame su problema, kaip tęsti pokalbį.

Žinau, kad tiek aš pats, tiek kiti vyrai mėgstame kalbėti apie save. Natūralu kalbėti apie save, nes tai, ko gera, lengviausia tema. Tuo galite ir pasinaudoti kalbėdama su vaikinu – uždavinėkite jam atvirus klausimus.

Apsipirkimo metu moteris gali pradėti pokalbį paklausdama vyro: „Atleiskit. Ieškau krepšinio kamuolio broliui. Tikiuosi, jūs žinote kur kas daugiau apie tai, galbūt galėtumėte man patarti?“ Tuomet moteris atidžiai klausysis naudodama pozityvią kūno kalbą ir kitais būdais parodydama savo susidomėjimą tuo, ką sako vyras. Jei jis neišmano krepšinio, tai ne taip svarbu – ji gali palaikyti pokalbį užduodama jam klausimą: „Kokie dalykai jums patinka?“

Ji gali padidinti savo galimybes palaikyti pokalbį paprašydama patarimo klausimu, kuris, kaip ji mano, jam įdomus. Nuspėti, kuo jis domisi, galima pagal drabužius, draugus, ką jis veikia. Mergina galėjo paklausti patarimo dėl krepšinio kamuolio, nes jis, pavyzdžiui, dėvėjo krepšinio marškinėlius.

Paklaususi patarimo ir atidžiai išklausiusi, ji gali palaikyti pokalbį pagal tai, ką jis paminėjo. Taigi ji gali pasakyti: „Ačiū. Jūs tiek daug žinote apie krepšinį. Iš kur visa tai sužinojote?“ Ji gali toliau kalbėtis šia tema, kuri, jos manymu, vyrui yra įdomi.

Priklausomai nuo moters motyvų, kurių vedina ji užkalbino vyrą, ji tuomet gali pasakyti ką nors panašaus į tai: „Dėkui. Paklausiau jūsų, nes pamačiau, kad dėvite krepšinio marškinėlius ir esate labai sportiškas. Man tai patinka.“ Tai dar vienas gudrus merginos ėjimas.

Jei padarėte klaidą ir pokalbis nutrūko, nesisielokite. Pasakykite sau: „Suklydau, bet dabar kitą kartą būsiu gudresnė“, arba „Man nesvarbu. Aš verta daugiau“. Tokiu būdu į situaciją pažvelgsite iš jums kur kas palankesnio kampo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)