275 g sviesto arba margarino,
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
395 g miltų,
200 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
Žiupsnelio druskos.
25 g sviesto arba margarino,
2 kiaušinių,
80 g cukraus,
250 g varškės,
25 g manų kruopų arba 2 valg.šaukštų krakmolo,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
500 g raudonųjų ir geltonųjų serbentų,
2 valg.šaukštų krakmolo.
Supilkite lydytą sviestą ir viską sutrupinkite pirštais. Suberkite likusius miltus. Pusę kiekio gautos masės išdėkite ant kepimo formos dugno ir suspauskite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Pagaminkite įdarą. Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir truputėlį atvėsinkite. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sutrinkite su 50 g cukraus ir į juos įmaišykite varškę, manų kruopas, tarkuotą citrinos žievelę ir lydytą sviestą. Baltymus išplakite, suberdami plona srovele 30 g cukraus ir įmaišykite į darą. Įdarą iškrėskite į kepimo formą ant tešlos.
Serbentus nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Pusę kiekio uogų išdėliokite ant varškės masės. Likusius serbentus sumaišykite su dviem valg. šaukštais krakmolo, po to sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais ir išberkite virš uogų.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 55 minutes. Likus penkiolikai minučių iki kepimo pabaigos, pridenkite pyragą aliuminio folija. Pyragą atvėsinkite kepimo formoje, o po to apibarstykite cukriniais rutuliukais, rašoma žurnale „Prijatnogo apetita“.