Išsikalbėjusios viena su kita ir labai nustebusios, jog ne jų vienų santuokinis gyvenimas žlugo, ryžtingai nusprendė atversti naują gyvenimo puslapį. Paskutines prisiminimo ašaras nuplovusios iš Lietuvos įsimestu vienu kitu buteliu likerio ,,Ponių laimė‘‘, ryžtingai atstačiusios krūtines išlipo britų žemėje.

Seksas - ne priežastis draugystei

Savaitė kursų viešbutyje suteikė daug vilties. Anglai mielai merkė akį, kvietė išlenkti po pintą alaus ir ... viskas. Tačiau viltys ,,užkabinti“ kokį turtingą vietinį tirpo it ledai karštą vidurvasarį. Santūrūs britai nei rankos, nei širdies siūlyti neskubėjo. Tiesa, vienai, jauniausiajai iš visos kompanijos savotiškai pasisekė, ji ,,pakabino“ tikrą anglų džentelmeną. Porą mielų vakarų puikiame restorane prie kokybiško vyno taurių ir visai geras seksas jo neprastai įrengtame name.

,,Valio“,- mintyse džiūgavo Pirmoji, tuoj turėtų pasipiršti, - mąstė. Žiauriai klydo, mandagusis anglas pranešė, jog nėra pasiruošęs rimtiems santykiams ir apskritai seksas nėra priežastis rimtai draugystei...

Tautiečių paieškos arba ,,A busi mana boba?”

Buvo nuspręsta ieškoti tautiečių, kaip ten bebūtų, lietuvių bent jau mentalitetas suprantamesnis ir artimesnis dūšiai. O ir pasirinkimas neturėtų būti prastas, kaip ne kaip, bet pusė milijono pakėlė sparnus iš Lietuvos, o jau Anglijoj nusėdo didžioji dauguma. Pradžia buvo daug žadanti, atrodė, kad pilna Anglija vienišų ir padorių lietuvaičių. Antroji greitai gavo SMS iš jaunuolio, vardu Tadas.

,,Koks tavo vardas ir koks ūgis“. Sąžiningai atsakiusi į klausimus, Antroji paklausė, kuo gi užsiima Tadas. Žinutė buvo iškalbinga: ,,Dirbu daba fabrik, muorks sveru, darbs gers, ant sventa valentinka parkels ant narcizu tai fuormam pokstes atvaziok pas manis perkau mAsina as tau patrinsu nugarite, a busi mana boba?,, Kažin kaip Antrajai, turinčiai universitetinį išsilavinimą, žinutė sukėlė įtarimų, jog Tadas baigęs pagalbinę mokyklą.

Pakelsi kojytes, mažule?

Trečioji irgi sulaukė skambučio, skambino seksualaus balso lietuvaitis Sigitas, susitarė susirikti ten, kur daug žmonių ir šviesiu paros metu, dėl ko vyrukas džiaugsmu netryško. Tautietis atskubėjo trenkdamas alkoholiu ir prakaitu, ganėtinai apskuręs ir apšepęs. Jam pačiam, žinoma, atrodė, jog jis panašus į pasakų princą, Trečiajai pasirodė, jog tokius matė miegančius ant suoliukų…

Sigitas pasirodė labai atkaklus kavalierius, primygtinai siūlė eiti pas jį į svečius, esą gyvenąs puikiame vagonėlyje, o ten yra dar ir ,,šnapso bonka”, Trečiajai buvo įdomu, ką jiedu dar gali nuveikti be ,,šnapso”. Sigitas labai rimtai pasakė, jog jai teksią pakelti kojytes: ,,Supranti, mažule, jei man tiksi, galėsi apsigyventi mano vagonėlyje už pusę kainos”.

Velniop britus ir lietuvius – ieškom rusakalbių

Buvo nuspręsta, jog galbūt rusai - visai neblogi vyrai - rūpestingi, plačios sielos ir nuoširdūs. Nutarta: prisipirkti rusiškų laikraščių ir pamėginti laimę iš naujo. Pasisekimas buvo puikiausias: ir kas tik neskambino – visas margumynas iš ex Sovietų Sąjungos. Rinkis, kokios nori spalvos, akių kirpimo, temperamento.

Ypač atkakliai mandagūs buvo rusai ir ukrainiečiai. Vien jau išgirdę stebuklingą žodį ,,lietuvė”, imdavo iš nekantrumo virpėti ir kviesti kartu gyventi, o tuoktis siūlė nors ir rytoj. ,,Tai bent pasisekė“, - džiūgavo Ketvirtoji, Volodia iš Ukrainos apsuko moteriškei galvą per savaitę, gėlės, saldainiai, smulkios dovanytės ir t.t.

Po savaitės Ketvirtoji jau mėgavosi bendru gyvenimu su mieluoju Volodia, kuris nuolat klausė, tai kada tuoksimės? Ketvirtoji koketiškai vengė atsakymo, kol vieną dieną, ukrainiečiui trūko kantrybė: ,,Tai ką, k…., apgauti mane sugalvojai? Pasinaudoti kaip skuduru ir numesti, man ,,apsiženyti” tave reikia, ožka, supratai?! (Išsiverskite rusiškai, skambės pakankamai riebiai…) Vieną vakarą prisigėręs ukrainietiškos ,,gorilkos“, gerokai prilupo nepaklusniąją Ketvirtąją ir su visais lagaminais naktį išmetė į gatvę. Vargšė, mėlyna kaip slyva suprato, kodėl jam taip reikėjo ,,ženytis“ - juk ji iš... Europos Sąjungos.

Turkai ir kiti

Penktoji nusprendė pasielgti protingiau, sėdo prie kompiuterio ir pradėjo ,,čatintis“. Ilgai laukti nereikėjo, užkibo inteligentiškas turkas. ,,Et, bus kas bus, kaip rusai sako, kai nėra žuvies, tai ir vėžys - žuvis...“

Turkas tikrai pasirodė labai išsilavinęs, ganėtinai malonus, puikiai gaminantis savo nacionalinius patiekalus. Žinia, kultūriniai skirtumai lindo kaip yla iš maišo – gatvėje niekada neidavo drauge, ji privalėdavo tursenti nuolankiai nuleidusi galvą iš paskos.

Mandagiai ir griežtai būdavo liepiama iššveisti jo tualetą, vonią ir virtuvę. Jei nupirkdavo smulkią dovanytę, tuoj pat primindavo, kad dabar jos eilė jam padaryti malonią staigmeną. Masažas jo pavargusiai nugarai (dirbdavo po tris valandas per dieną dėstytoju, matyt, baisiai alinantis darbas) buvo privalomas kiekvieną vakarą. Tuomet Penktoji dar susirado aistringą italą. Anot, jos pačios, iš tų dviejų – išeitų vienas neblogas.

Baisiai aistringas jamaikietis

Šeštoji bare susipažino su įspūdingu vyriškiu iš Jamaikos, stipriai žemaičiuodama likimo draugėms net užspringdama pasakojo: ,,Jiezau, buobas, ka gražus, tai gražus, toks puorudis, puorudis i da su dredais, i da jauniesnis“. Kad ir suvirpėjo įtarimas, dėl to, kad jis ,,puorudis“, bet negi trukdysi draugės laimei.

Beveik trys savaitės pasivaikščiojimai susikibus už rankų, brangios dovanos. Neišvengiamai viskas artėjo sekso link. Deja, po tos vienintelės nakties viskas ir baigėsi. Šeštoji dvi dienas negalėjo pakilti iš lovos, o kai jau buvo pajėgi atsistoti ant kojų, suprato, jog jos ,,puorudis su dredais“ per daug audringo temperamento, kurio lėtoji žemaitė nei suprasti, nei atlaikyti neturėjo jėgų...

Į glėbį musulmonui

Septintoji buvo pati tyliausia ir keisčiausia iš viso didžiojo aštuoneto. Neieškojo drauge su kitom nei anglų, nei lietuvių, nei rusų. Nukeliavo tiesiai į musulmonų informacinį centrą, ten rado sau patinkantį, metė darbą ir dabar visiškai laiminga vaikšto su parandža ir laukiasi mažiuko musulmoniuko.

P.S. Visos istorijos tikros, šių eilučių autorė buvo visų šių nuotykių liudininkė. Nei viena nenutraukė paieškų, nei viena neprarado vilties, juk nesvarbu, kad tau virš 40 ir anaiptol nesi ilgakojė manekenė...