Yra priežastis, kodėl tiek daug liesų supermodelių ir įžymybių turi krūtų implantus. Kai netenkate kūno riebalų, netenkate ir iškilesnės krūtinės. Krūtų audinys sudarytas iš riebalų ir liaukinio audinio. Nors skirtingų moterų proporcijos skirtingos, bet iš principo didesnės krūtys yra riebesnės.

Tyrimai parodė, kad moterys, kurios reguliariai sportuoja, yra lieknesnės ir taip pat turi mažesnę krūtinę. Tai neseniai buvo parodyta dideliame epidemiologiniame tyrime, kuriame statistikas Paulas Williamsas iš Lawrence Berkeley laboratorijos Kalifornijoje analizavo daugiau nei 27 000 moterų ėjikių duomenis, rašo www.health.msn.com.

Jis nustatė ryšį tarp įvairių kūno riebalų matų, tarp jų – kūno masės indekso (KMI), liemens, klubų, krūtinės dydžio. Taigi kuo daugiau mylių moterys nueidavo, tuo lieknesnės būdavo.

Moterų, kurios nueidavo apie aštuoniolika mylių per savaitę (pavyzdžiui, maždaug valandą per dieną keturias ar penkias dienas per savaitę), liemens apimtis buvo 78 procentais mažesnė ir krūtinės dydis buvo 70 procentų mažesnis nei tų moterų, kurios nueidavo tik dvi su puse mylios per savaitę. Taip pat kuo daugiau moterys nueidavo per savaitę, tuo mažesnis buvo jų liemenėlės dydis.

Kadangi krūtų riebalai nebuvo tiek daug tyrinėti kaip pilvo ir apatinės kūno dalies riebalai, neaišku, kokį poveikį sveikatai gali sukelti didelė krūtinės apimtis. Tačiau reguliariai sportuojančiosios rečiau serga širdies ligomis, vėžiu, jų mirtingumas mažesnis.

Ar galite apsisaugoti nuo krūtinės sumažėjimo? Veikiausiai ne. Tai, kiek riebalų neteksite krūtinės srityje, paprastai priklauso nuo genetinių veiksnių. Net jei taip, nenutraukite treniruočių – juk sportas ir suteikia jums seksualumo, nes atrodote stipresnė, sveikesnė, lieknesnė. Be to, tai padidina jūsų libido.

Diskutuotinas dalykas – specialūs pratimai krūtims sutvirtinti. Kai kurie treneriai tikina, kad jie gali padėti. Kadangi krūtinės raumenys yra po krūtimis ir aplink jas, jūsų krūtys gali kiek pakilti. Tačiau abejotina, ar galėsite pakoreguoti jų dydį arba riebalų jose kiekį. Galėtumėte daugiau valgyti, bet tuomet riebalais pasipuoš jūsų pilvukas ir klubai.

Neapsiriksite pasirinkę rimtą viršutinės kūno dalies stiprinimo programą. Darykite atsispaudimus, pratimus presui. Ir nepamirškite taisyklingos laikysenos, nes kada esate išsitiesusi, krūtinė atrodo pilnesnė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)