Dėkodamas už paramą išleidžiant šį vadovėlį, S.Stonkus pažymėjo, kad jo pasirodymas yra labai svarbus sudarant galimybę moksleiviams pažinti sporto ištakas ir istoriją.

Chrestomatinis vadovėlis aukštesniųjų klasių moksleiviams išleistas LTOK bendradarbiaujant su Švietimo ir mokslo ministerija. Jo leidybą finansavo LTOK, Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Olimpinio solidarumo fondas ir "AB "Pieno žvaigždės".

"Šviesos" leidyklos išleistas gausiai iliustruotas 336 puslapių vadovėlis kol kas pasirodė tik 3 tūkst. egzempliorių tiražu, todėl bent po vieną turėtų gautų visos mokyklos, nes visiems moksleiviams jo nepakaks.

"Olimpiją" sudaro penki skyriai, kuriuose apžvelgiamas Antikos sportas, olimpinių idėjų atgaivinimas, šiuolaikinės olimpinės žaidynės, lietuvių dalyvavimas olimpiniame sąjūdyje ir dabartinė olimpinio sporto situacija, įžengus į XXI amžių.

Pernai 70-metį atšventęs S.Stonkus yra 1956 metų Melburno olimpinių žaidynių vicečempionas, 1957 metų Europos čempionas, visą gyvenimą paskyręs sportui ir sporto mokslui. Jo plunksnai priklauso beveik visi svarbiausi leidiniai apie Lietuvos krepšinio bei olimpinių žaidynių istoriją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją