Paveiksle "Medis" ("The Tree") yra nutapytas tikro dydžio mėgstamiausias dailininko ąžuolas, augantis Vakarų Sasekse, Pietų Anglijoje. Dailininkas Adamas Bolas sakė tapęs ant specialios, oro permainoms atsparios poliesterio drobės ir naudojęs akrilinius dažus.

Paveikslas buvo tapomas tris mėnesius, o visas projektas, pradedant leidimais iškabinti drobę ant pastolių ir rėmėjų paieška, užtruko dvejus su puse metų. Dailininkas sakė, kad įgyvendindamas projektą jis susidūrė su įvairiais sunkumais, tarp jų ir tuo, kad prireikė labai sunkių rėmų kurie prilaikytų didelei burei dydžiu prilygstančią drobę.

Dailininkas paveikslą tapė pasitiesęs drobę kluone, vietoj teptukų naudodamas šluotas ir šepečius. Bendrą savo darbo vaizdą jis pirmą kartą pamatė kiek anksčiau šį mėnesį, kai paveikslas buvo pakabintas Londone.

A.Bolas sakė, kad paveikslą jau nupirko privatus meno kolekcininkas, tačiau kainos nepasakė. Pasak jo, paveikslo tapymas kainavo apie 30 tūkst. svarų (50 tūkst. dolerių), pridurdamas, kad įprasto dydžio medžių paveikslus jis parduoda už 3-8 tūkst. svarų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją