Kaip teigiama Valstybinio Jaunimo teatro pranešime spaudai, šeštą kartą vyksiantį festivalį sudarys dvi paraleliai rodomos programos Bresto lėlių bei Bresto dramos ir muzikos teatruose rugsėjo 13 - 18 dienomis.

Visos Europos lėlininkų spektaklius po savo stogu sukvietęs Bresto lėlių teatras žada pristatyti 12 spektaklių vaikams ir suaugusiems, tarp jų ir klasikinį Londono lėlių teatrą.

Bresto dramos ir muzikos teatre festivalio organizatoriai per 5 dienas parodys 12 spektaklių. Šiais metais į festivalį pakviesti teatrai iš Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Moldavijos, Rumunijos, Latvijos ir Lietuvos, galintys pristatyti įdomiausius praėjusio sezono klasikų - Augusto Strindbergo, Nikolajaus Gogolio, Michailo Lermontovo, Antono Čechovo - pjesių pagrindu sukurtus spektaklius.

Lietuviškas projektas "Mano sielos netylančios stygos" į šį festivalį buvo pakviestas po jo sėkmės šių metų gegužę Sankt-Peterburge vykusiame tarptautiniame teatrų festivalyje "Vaivorykštė". Būtent iš čia rusiškus romansus ir Sergejaus Jesenino poeziją suvienijęs Jaunimo teatro projektas parsivežė solidžią premiją, susižavėjusių kritikų vertinimus ir pakvietimus į kitus festivalius.

"Mano sielos netylančios stygos" suvienijo aktorių, režisierių Algirdą Latėną ir garsios roko grupės "Rojaus Tūzai" komandą: Dmitrijų Zaborskį, Tomą Varnaragirį, Salvijų Žeimį, Vytautą Dovydauskį ir grupės lyderį Povilą Meškėlą.

Mintis kurti šį projektą kilo išleidus naują "Rojaus Tūzų" albumą "Ruskij albom", kuris, tik pasirodęs Lietuvos muzikinėje rinkoje, pateko į perkamiausių dešimtuką, ir šiuo metu yra gyvai pristatomas Jaunimo teatre.

Pasak Valstybinio Jaunimo teatro pranešimo, šio projekto kūrėjai romansų pagalba "sugebėjo praverti netramdomų emocijų šliuzus, o svarumo, atšiauraus grožio ir gelmės šiai siaučiančiai aistrų stichijai suteikė įtraukdami į programą devynis S.Jesenino 1916-1925 metais parašytus eilėraščius".

A.Latėnas jau trečią kartą rodys savo sukurtą spektaklį Bresto publikai.

1997 m. festivalyje "Belaja Veža" režisieriaus A.Latėno spektaklis "Ivanovas", pagal to paties pavadinimo A.Čechovo pjesę, laimėjo festivalio Grand Prix. 2000 metų festivalyje A.Latėno spektaklis "Ričardas III", pastatytas pagal Williamo Shakespeare'o kūrinį, apdovanotas specialiu žiuri prizu už originalų klasikinės dramaturgijos sprendimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją