1932 metais nutapytą abstraktų paveikslą, kuriame pavaizduota P.Picasso mūza ir meilužė Marie Therese Walter, nupirko anonimas.

Aukcionas paveikslą buvo įvertinęs 25-30 milijonų JAV dolerių.

Tai vienas iš 4 dailininko darbų, tapusių brangiausiais XX amžiaus dailės aukciono pirkiniais.

Antru brangiausiu aukciono paveikslu tapo P.Picasso "Kėdėje sėdinčios moters biustas" ("Buste de femme assise sur une chaise"), parduotas už 4,736 milijono JAV dolerių. "Moters biustas" ("Buste de femme a la frange") nupirktas už 4,516 milijono JAV dolerių, o 1963 metų "Tapytojas ir jo modelis" ("Le peintre et son modelle") - už 3,746 milijono JAV dolerių. Už pastarąjį paveikslą tikėtasi 1,5-2 milijonų dolerių.

Aukcione parduoti dar 6 P.Picasso paveikslai, nutapyti 1911-1963 metais, taip pat - Marco Chagallo, Henri Matisse'o, Paulio Klee, Salvadoro Dali, Andy Warholo, Jacksono Pollocko ir Roy Lichtensteino darbai.

M.Chagallo 1975 metų "Smuikininkas" ("Le violoniste") parduotas už 1,4 milijono JAV dolerių, o A.Warholo "Mitai" ("Myths"), vaizduojantys Supermeną, Santą Klausą, Peliuką Mikį, Dėdę Semą, Drakulą ir kitus, nupirktas už 446 tūkstančius JAV dolerių. Paveikslų pirkėjų pavardžių "Christie's" neskelbia.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją