Linijos


Šio sezono pasirinkimas - linijos, ypatingai baltai-juodos. Dizainerių pasirinkimas kertasi su pagrindine rūbų modeliavimo taisykle (horizontalios linijos storina) ir jie siūlo horizontalių linijų sijonus bei marškinėlius.


O jeigu esate laimingoji „modelio“ proporcijų savininkė, rinkitės kažką panašaus į sportinio tipo laisvą suknelę iš „Nina Donis“ kolekcijos ar Sonia Rykiel medvilninę suknelę su kaspinais.


Stephenas Burrowsas leidžia sau laisviau žaisti horizontalių linijų variacijomis, o „Valentino“ jas derina su spalvomis. Deja, bet lengviau būtų įvardinti dizainerius, kurie šią tendenciją ignoruoja.


Vertikalios (ir draugiškesnės kūno formoms) linijos šį sezoną naudojamos pastebimai rečiau. Ypatingai gražiai atrodo šifono suknelės iš „C'N'C Costume National“ arba Carolina Herrera.

"Fashiontime“ siūlo nuostabų būdą, kuris suderintų abiejų juostų privalumus. Rinkitės kombinuotą suknelę, kurios viršutinė horizontalių juostų dalis vizualiai padidins krūtinę, o apatinė vertikalių linijų dalis suteiks ūgio, atrodysite lieknesnė.

Keturkampiai

Keturkampis – ne ką mažiau kaprizingas piešinys nei juostos. Užtenka pasirinkti ne tą dydį ar ne tą spalvą ir atrodysite tragiškai. Dideli ryškūs keturkampiai taip pat storina, todėl pasilikite juos aksesuarams.

Šį sezoną populiarūs neryškių spalvų, plonų linijų keturkampiai. Tokio tipo audinys tinka laisviems sijonams ir sarafanams, be to, gražiai žiūrisi ir ant rankinių ar kitų aksesuarų.

Svarbiausia taisyklė – nepiktnaudžiauti. Nereikėtų aprangoje derinti kelių skirtingo audinio kvadratų ar iš viso kitokių raštų. Tam užtektų tik nedidelio rūbo akcento arba aksesuaro. O jeigu jau beatodairiškai pasitikite savo intuicija spalvoms, tai kitų rūbų spalvos gali skirtis nuo keturkampių spalvos.

Jeigu abejojate, geriausia komplektui pasirinkti vieną spalvą iš keturkampio spalvinės gamos.

Juodai-balta tendencija neaplenkė ir šios formos. Juodai-balti rūbai atrodo labai efektingai, tačiau reikalauja itin atsargaus ir apgalvoto pasirinkimo.

Taškai taškučiai

Šis romantiškas raštas į madą grįžta jau nebe pirmą sezoną, tačiau trumpai joje pabuvęs vėl dingsta užmarštin. Čia galioja visos tos pačios taisyklės – kuo didesnis raštas, kuo taškai yra arčiau vienas kito, tuo stambesne atrodote.

Dideli ryškūs apskritimai tai jau ne mada, o senų sovietinių laikų tetų palikimas. Visada gražiai ir šiuolaikiškai atrodo šviesus piešinys tamsiame fone. Balta ant mėlyno, smėlio spalva ant rudos ar balta ant juodo.

Verta paminėti vieną svarbų dalyką: jeigu norite savo rūbuose derinti įvairiausius raštus, reikia turėti nepriekaištingą skonį ir pakankamai subtilią figūrą.

Geriausia rinktis sijonus arba vieno tono audinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją