Aleksandrai, ar jautiesi žinantis, ko trokšta moteris? Kas Tau yra mada, stilius?

Kiekviena moteris nori jaustis patogiai ir atrodyti gražiai. Taigi, mielieji vyrai, pagalvokite apie tai. Juk taip maga gauti dovanų suknelę, kurią vilkėdama sužavėtum visus! Mada — istorijos veidrodis, ji visada seka politinius įvykius. Tik kvailys mano, jog mada — tai dvi siūlės, trys sagos ir kaspinas. Mada — tai, ką valgote ir geriate, kur poilsiaujate, kokiais baldais apstatyti jūsų namai, kokį įsigijote šunį, kokius vartojate žodelius.

Tai — mobiliųjų telefonų, kompiuterinių versijų, japonų restoranų, žaliosios arbatos mada. Deja, kai kurių moterų manymu, madinga vaikštinėti plika bamba, klijuotis dirbtinius nagus, baltai dažyti plaukus ir vulgariai atrodyti. O kai kurie vyrai įsitikinę, kad madinga auginti alaus pilvuką, medžioti, vaikštinėti į pirtį ir apgaudinėti žmoną. Vulgaru, kai moteris rengiasi ne pagal amžių, juk viskam savas laikas. Tačiau su vulgarumu įmanoma kovoti, geras skonis išugdomas.

Kokių mados posūkių prognozuoji artimiausiu metu?

Mados prognozės — keblus dalykas. Esu tikras tik dėl to, kad vyraus ne europinės, o rytietiškos srovės. Tiesiog šiuo metu daugelio šalių drabužių gamyba sukoncentruota Kinijoje, tad ir dominuos šios šalies skonis. Grožio kanonai smarkiai kinta. Kol nesiliaus religinis konfliktas tarp krikščionybės, islamo bei judaizmo, egzistuos ir mados konfliktas.

Dabar moteriška mada yra ne apnuoginti kūną, bet sluoksniuoti drabužius. Reikia ilgo liemens ir trumpų, pageidautina, kreivų kojų. Tai — Rytų tendencija. Prigludęs sijonas, ilgaauliai batai — senamadiška. Apskritai karaliaus sportinis stilius. Ypač tai bus akivaizdu iš spalvų aprangos gamos. Aktualiausias taps žalios ir geltonos derinys. Brazilijos vėliava yra kaip tik šių spalvų, o ši šalis — viena iš futbolo lyderių pasaulyje.

Vyrų mados tendencija — rožinė spalva. Ilgai ji buvo laikoma išskirtinai moteriška, tačiau JAV regbio žaidėjų uniforma kaip tik tokios spalvos. Be to, vyrų mados srityje įsigalės dar viena kryptis — vadinamoji metroseksualų mada. Vyrai užsimanys atrodyti ryškesni bei patrauklesni nei moterys.

Jei kalbėtume apie avalynę, taps madingi batai plačiu neaukštu kulnu bei vadinamosios tanketės. Iš aksesuarų rekomenduočiau pasirūpinti per petį permetamomis rankinėmis bei visais įmanomais šalikėliais. Bet svarbiausia suprasti, kas nėra jūsų stilius ir stengtis rinktis būtent jums tinkamus audinius, spalvas, aksesuarus. Dar Chanel sakė: „Jeigu dama pamiršo rankinę, grįžusi turėtų užmesti akį į veidrodį ir nutarti, ką atliekama gali palikti namie“. Tai reiškia — ne užsidėti, bet nusiimti.

Kokios moterys Tau ir Tavo kūrybai padarė didžiausią įtaką?

Pirmiausia mano mama Tatjana Gulevič. Ji visada išliko labai graži ir elegantiška moteris, nors sovietmečiu žodis mada buvo it keiksmažodis. Močiutės irgi mėgo puoštis. Mano vaikystė prabėgo Maskvos teatrų, kur dirbo tėvai, užkulisiuose. Gerai prisimenu susitikimus su Liubove Orlova, Faina Ranevskaja, Vera Mareckaja. Negaliu nepaminėti Majos Pliseckajos, Gretos Garbo, Audrey Hepburn.

Kokioje šalyje praleidi daugiausia laiko?

Lėktuve. Tai — mano mėgstamiausia vieta. Kas dvi dienas kur nors skrendu. Namai skirtingose šalyse verčia mane gyventi labai neramų keliauninko gyvenimą.

Maskva, Paryžius ar Vilnius?

Tikriausiai Vilnius. Pasakyčiau taip: mano smegenys Paryžiuje, širdis Vilniuje, o pilvas — Maskvoje. Maskvoje galima uždirbti daug pinigų ir puikiai už juos pavalgyti. Be šio miesto negalėčiau išlaikyti visko, ką įgijau savo darbu. Ten esu pasirašęs daugiausia sutarčių. Įrenginėju naujiesiems rusams rūmus. Biudžetas neribotas!

Baltijos šalyse nesu toks populiarus kaip Rusijoje. Bet tai ir gerai. Maskvoje praeiviai prašo autografų, o čia vaikštinėju ramiai gatvėmis. Galiu pasėdėti kavinėje, niekas nekimba, nes nežino, kas aš. Man patinka toks anonimiškumas. O gal žmonės ir atpažįsta, tiesiog drovisi užkalbinti — mentalitetas toks. Sunku pasakyti...

Ką manai apie vilnietišką mentalitetą? Atpažįsti jį?

Žinoma. Čia daugelį kankina provincialumo kompleksas. Žmonės mano, kad tikrasis gyvenimas vyksta kažkur ten — Paryžiuje, Londone, Niujorke. Todėl tiek daug lietuvių emigruoja. Man regis, lietuviškas mentalitetas — kuo skubiau pabėgti. Esu apstulbęs, kokie žmonės nepatriotiški. Jie nenori ką nors nuveikti čia. Verčiau įsikinkys į juodžiausią darbą, bet užsienyje. Gerai, kad jie įgyja naujos patirties ir išmoksta svetimą kalbą.

Bet lietuviams, latviams, estams, susiruošusiems į užsienį dirbti juodų darbų, pasakysiu: jeigu atvykstate kaip specialistas — inžinierius, chirurgas, mokslininkas, — tada jūsų laukia visiškai kitoks požiūris ir užmokestis. Bet jeigu ketinate vargti juodadarbiu, nieko neuždirbsite. Viską išleisite.

Tęsinį skaitykite žurnale „LILIT“

Taipogi naujausiame numeryje:

Legendinė Holivudo žvaigždė Gloria Swanson
Asmeninis feminisčių gyvenimas
Mada: safario ir militarizmo mišinys
Ypatinga Gabrielės Bartkutės genetika
Flirtas kaip žaviausia lyčių santykių dalis
Amžinieji karmos dėsniai
Moteriško investavimo niuansai
Viešnagė Cesarios Evoros šalyje
Ideali dieta užimtai moteriai
Didysis vasaros horoskopas