Taigi jų rankose jūs esate meno kūrinys, kurį jie tobulina pagal savo įsivaizdavimą. Kai darotės makiažą pati, irgi naudojate subjektyvius metodus, kurių išmokote iš knygų ar žurnalų, o taip pat savo įsivaizdavimus apie tai, kas jums tinka.

Bėda, kad žiūrite iš vidaus į išorę, o ne atvirkščiai. Jūs matote tai, ką norite matyti, ir nebūtinai tai, kaip yra iš tiesų.

Teisingas dažymasis reikalauja objektyvaus metodo, o tai reiškia, kad reikia vadovautis tam tikromis taisyklėmis, rašo www.buzzle.com.

Štai keletas patarimų dėl makiažo: jei jūsų akys rudos, niekada nenaudokite melsvo akių šešėlio. Kodėl? O todėl, kad ruda ir melsva yra nederančios spalvos. Jos nesusilieja ir net nėra artimos spalvų spektre. Drabužiuose gali būti naudojamos, jei tik parenkami teisingi atspalviai, tačiau akių makiažui šis derinys niekaip netinka.

Jei naudojate raudonus lūpų dažus nebūdama tikro žiemos tipo, nublanks jūsų veido bruožai. Be to, raudona spalva nuo pat 50-ųjų siejama su seksualumu. Jei esate šviesios odos, vasaros ar pavasario tipo, niekada nenaudokite raudonų lūpų dažų, o taip pat jų vengti turėtų tos, kurių oda yra raudono ar rausvo atspalvio, kitaip atsiras pernelyg ryškus kontrastas.

Vienintelis dalykas, kurį žmonės pastebės, bus jūsų lūpdažis. Raudona yra labai raiži spalva moteriai, nebent jos oda būtų labai tamsi it juodmedis. Raudona pritraukia žvilgsnį, ir jūsų juoko, akių ir kaktos raukšlelės neliks nepastebėtos. O jūs juk nenorit to, ar ne? Jei jums 24 ir norite atrodyti vyresnė, pasidažykite lūpas ryškiai raudonai ir atrodysite bent 5 metais vyresnė. Tamsiai raudonas lūpdažis jus pasendins dar labiau.

Aliejinį, riebų makiažo pagrindą reikia naudot labai atsargiai, nes jis užkemša poras, tačiau turi ir vieną gerą savybę - neleidžia aplinkos nešvarumams įsiskverbti į odą. Jei naudojate tokį makiažo pagrindą, nepamirškite prieš tai gerai nuprausti veidą. Be to, naudokite jo nedaug, kad neapsunkintumėte odos. Vandens pagrindo makiažas žymiai geriau tinka visoms moterims.

Patarimai dėl lūpdažio: jei lūpdažio sudėtyje nėra apsaugos nuo saulės, patepkite lūpas apsauginiu kremu prieš naudodami lūpdažį. Jei diena saulėta, lūpos gali išdžiūti, nes viskas, kas blizga pritraukia saulės spindulius.

Patarimai dėl skaistalų: Šioje srityje daroma labai daug klaidų. Svarbu, kad atrodytumėte ne kaip klounas, o sveikai ir natūraliai. Skaistalams skirta tik viena jūsų veido dalis, ir ji yra jūsų skruostikaulis, o ne kakta, nosis ar smakras.

Visų pirma turėtumėte įsigyti gera šepetėlį ir pasirinkti tinkama atspalvį. Pasirinkusi netinkamą skaistalų atspalvį, sugadinsite savo makiažą ir pasendinsite save, nes į akis kris tik netinkamai panaudoti skaistalai. Jei kas nors jums rekomenduoja slyvos, tamsų rožinį ar kitokį tamsų atspalvį, jūs turėtumėte būti grynai žiemos tipo. Jei esate pavasario, vasaros ar rudens- jie klysta!

Ar žinote, kad daugelis moterų turi ant veido plaukų? Nors jie ir šviesūs, tačiau sulaiko nemažai skaistalų, todėl būtina šepetėliu braukti pagal plauką, o ne prieš.

Nepamirškite, skaistalai turi suteikti jūsų odai tik lengvą atspalvį, nepastebimą žmogaus akiai, bet verčiantį jus atrodyti sveikiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją