Tyrimo, kurį atliko privati bankininkystės tarnyba Barclays Wealth Management, išvadose teigiama, kad moterys vis dažniau susikrauna turtus pačios. Ekonomistai spėja, kad iki 2020 m. moterų milijonierių skaičius bus didesnis nei vyrų milijonierių.

Ekonomikos ir biznio tyrimų centras pernai nustatė, kad moterys sudaro 46% visų 370,000 milijonierių Britanijoje. Jis numato, kad iki 2020 m. moterų milijonierių skaičius sieks 53%.

Centro teigimu, tai, jog moterys gyvena ilgiau už vyrus (o tai reiškia, kad dažnai paveldėja jų turtus), o taip pat nepaprastai dosnūs skyrybų susitarimai, yra reikšmingi veiksniai, didinantys moterų milijonierių skaičių.

Tačiau naujausi tyrimai atmetė idėją, kad santuoka, pavaldėjimas ar dosnūs skyrybų susitarimai yra svarbiausios turtingų moterų skaičiaus augimo priežastys. Tyrimo išvadose teigiama, kad augimas paslaugų sektoriuje, pritraukęs beprecedentį dirbančių moterų skaičių, yra tikroji priežastis.

Apklausus 600 turtingų moterų paaiškėjo, kad 89.9% pagrindine savo turtų priežastimi nurodė uždarbį ir nuosavą verslą.

Tik mažiau nei trečdalis (32.8%) įvardijo investavimą. Mažiau nei ketvirtis apklaustųjų (24.7%) prisipažino, kad santuoka atnešė joms turtus, ir tik vos daugiau nei penktadalis (19.9%) pasakė, jog turtus paveldėjo.

Viso labo 2.2% įvardijo skyrybas, kaip pinigų ir turto šaltinį.

Amy Nauiokas, Barclays Wealth vykdanti direktorė, pasakė: „Tyrimo išvados aiškiai parodo, kad vis daugiau moterų tampa turtingomis savo pastangomis: dirbdamos, plėtodamos nuosavą verslą ar investuodamos.“

„Tradiciniai turtų šaltiniai vis dar egzistuoja, bet jie nebėra tokie reikšmingi kaip anksčiau.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją