"Rungtynėms pasirengėme neblogai, sieksime tik pergalės. Žinome, kad vilniečiai labai gerai žaidžia namie. Nuo pat mačo pradžios stengsimės stabdyti "Lietuvos ryto" lyderius. Mūsų treneris slovėnas Andrejus Urlepas atidžiai studijavo Vilniaus ekipos žaidimą", - vakar Vilniaus oro uoste teigė Vroclavo klubui atstovaujantis Lietuvos rinktinės narys Dainius Adomaitis.

D.Adomaičio oro uoste laukė žmona Vita. Tuo tarpu visą Lenkijos komandą pasitiko mergaitės lenkiškais tautiniais rūbais su duona ir druska. Kai tik svečiai pasirodė atvykimo salėje, jos pradėjo lenkiškai dainuoti.

Tai buvo Vilniaus lenkų S.Konarskio vidurinės mokyklos moksleivės. Krepšininkai, kurie nesitikėjo tokio sutikimo, buvo gana sutrikę. Tik kai kurie jų paragavo duonos su druska.

Tarp neparagavusiųjų buvo ir D.Adomaitis bei Vroclavo ekipoje rungtyniaujantis latvis Raimondas Migliniekas. "Kaip čia imsi, jei mes ne lenkai. Jei būtų taurelė degtinės, tai kitas reikalas. Būčiau gal ir paėmęs", - šmaikštavo humoro jausmo nestokojantis D.Adomaitis.

S.Konarskio mokykla yra užmezgusi ryšius su Vroclavo vaivadija. Šio miesto krepšinio klubo rėmėjai pažadėjo Vilniaus lenkų mokyklai padėti atnaujinti sporto salę. Penktadienį "Zepter-Idea" krepšininkai ir vadovai vyks į S.Konarskio mokyklą ir įteiks jos direktoriui 50 tūkst. zlotų (apie 45 tūkst. litų) čekį ir sportinės aprangos.