Neretai išsausėjusias lūpas kyla pagunda apsilaižyti. Taip nuo jų pašalinama natūrali vandens ir riebalų plėvelė. Tuomet jos tik dar labiau džiūsta, o nuo seilių dar greičiau sutrūkinėja.

Mėgavimasis saulės voniomis nepakiš kojos gerai nuotaikai ir žavesiui, jei nepamiršime deramai pasirūpinti ne tik oda, bet ir lūpomis.

Kad lūpos būtų sveikos, reikia jas puoselėti specialiais balzamais.

Gydytojų dermatologų teigimu, tinkamai pasirinktas lūpų balzamas apsaugos nuo saulės, padės išlaikyti drėgmę netgi svilinant kaitriems saulės spinduliams. Vasaros nugairintoms lūpoms ypač naudingas lūpų balzamas, turintis sviestmedžio sviesto. Pasak kosmetologų, ši natūrali medžiaga gerai žinoma ir labai populiari ypač dėl raminamųjų ir minkštinamųjų savybių.

Sviestmedžio sviesto sudėtyje yra kariteno, alantoino (tai natūrali medžiaga, kuri suaktyvina ir stimuliuoja ląstelių veiklą) ir vitamino F. Jame nestinga ir riebalų rūgščių, kurios yra nepakeičiamos drėkinant odą, stengiantis išsaugoti jos elastingumą. Balzamas, sudėtyje turintis sviestmedžio sviesto, puikiai tinka žaizdelių, įtrūkių pažeistoms, sudirgusioms lūpoms puoselėti. Ši medžiaga padeda apsisaugoti nuo žalingo saulės ir vėjo poveikio (sviestmedžio sviestas turi natūralią UV apsaugą).

Naudojant lūpų balzamą, lūpos tampa minkštos, švelnios, tiesiog prašyte prašosi bučinio.

Verta prisiminti:

nuo lūpų kartkartėmis reikia pašalinti negyvas odos ląsteles. Tam užteks paprasčiausio dantų šepetėlio: jo šereliais pamasažuokite lūpas sukamaisiais judesiais - taip nutrinsite negyvas odos atplaišėles. Po procedūros lūpas patepkite balzamu.

Ar žinote, kad:

lūpų raginis sluoksnis labai plonas,lūpose nėra prakaito liaukų, tik pavienės riebalinės,pro suskeldėjusias lūpas į organizmą gali patekti infekcija, laižomos lūpos nuo seilių dar greičiau trūkinėja.

Tai įdomu:

bučiuojantis pagerėja medžiagų apykaita, stiprėja imunitetas,

bučiuojantis 60 įkvėpimų per minutę vietoj įprastų 20 labai naudingi plaučių ventiliacijai, trijų minučių bučinys sudegina 12 kalorijų,

aistringas bučinys verčia įsitempti 35 veido raumenis ir dėl to lyginasi veido oda, ji tampa standesnė ir geriau aprūpinama krauju,

endorfino hormonas, susidarantis besibučiuojančiųjų organizme, sukelia nuskausminamąjį efektą,

bučiuodamiesi mes perduodame vienas kitam daug gerų dalykų: 9 mg vandens, 0,7 mg riebalų, 0,45 mg druskų ir apie 250 rūšių bakterijų, reikalingų normaliam virškinimui,

tie, kurie dažnai ir su malonumu bučiuojasi, vidutiniškai gyvena aštuoneriais metais ilgiau,

bučinio metu stimuliuojamas seilių, kurios saugo nuo ėduonies, išsiskyrimas, masažuojamos dantenos.