Suvartodama daugiau paruošto maisto nei likusios Europos šalys kartu paėmus, Didžioji Britanija yra ta vieta, kur greičiausiai populiarėja seksas internetu, sakoma Jonathano Browno recenzijoje, skirtoje šiai šaliai.

Viena ranka spausdinantiems žmonėms „kaltinimas tuo, kad jie dažniau balsuoja už televizijos šou talentus nei už nacionalinius lyderius, yra labai rimtas“, sakoma naujame kelionių vadove. Tai yra „augančio britų susirūpinimo dėl šlovės ir žinomumo simptomas“.

Tiesiog žudančiu kaltinimu klestinčios britų šou industrijos adresu yra pareiškimas, kad vadinamųjų garsenybių šlovę palaiko „viso labo gebėjimas sudainuoti mielą dainelę, gerai atrodyti apsitempus kelnėmis ar mušti kamuolį reikiama linkme“.

Kaip rašo kelionių vadovas, nepaisant to, kad nusikalstamumas mažėja, „girtuoklystės iššauktas vandalizmas ir chuliganiškumas toliau lieka rimta problema“. O štai liepos 7 dienos sprogimų pasekmės paliko „bendrą nusivylimo pojūtį“. Britai, panašu, „pavargo nuo visų rūšių politikų“.

Ir nors Didžiojoje Britanijoje galima rasti puikų maistą, kelionių vadove rašoma: „Tiesiog ne visiems britams patinka jį valgyti“.

Tačiau tai dar ne visos blogos naujienos apie Angliją, mano vienas iš leidinio autorių Davidas Else‘as, cituojamas straipsnyje: „Dar vienas pritrenkiantis mūsų šalies bruožas yra tas, kad čia gyvuojančios įvairios religijos, festivaliai, muzikiniai judėjimai ir virtuvės suteikia britams galimybę susipažinti su daugeliu kitų kultūrų net neišvažiuojant iš šalies. Mes turėtume džiaugtis tokia įvairove, nes joje – Didžiosios Britanijos ateitis“.

Čia atvažiavę turistai gali tikėtis širdingo priėmimo ir pasijusti kaip namuose. Be to, jie gali mėgautis po rekonstrukcijos pasikeitusiais miestais. Tokie miestai kaip Birmingamas, „kažkada buvę niūriais ir purvinais miesto šiukšlynais“, dabar „vėl atsiveria kaip gyvi ir ryškūs kultūros centrai“. Londonas yra „judrus kaip nei vienas kitas Europos miestas“, o Mančesteris pakankamai kosmopolitiškas, kad galėtų tapti nacionaline sostine.

Kardifas tapo „pulsuojančios kūrybinės energijos įsikūnijimu“, Edinburgas – „vienas rafinuočiausių pasaulio miestų“, Glazgas – tinkamas pasivaikščiojimui po parduotuves. Tvirtinama, kad netgi tokie buvę bjaurieji ančiukai, kaip Bristolis ir Lidsas dabar yra verti dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją