„Seagate Technology“ generalinis direktorius Williamas Watkinsas nepabūgo naktinio darbo psichinę negalią turinčių žmonių ligoninėje, o „Jones New York“ vadovas Sidney Kimmel dirbo prekybos agentu. „Darbas buvo sunkus, bet aš likimui už tai esu dėkingas“, - prisimena S. Kimmel.

M. Dellas taip mielai prisimena pirmąjį savo darbą: „Pačiu naudingiausiu dalyku man buvo pokalbis su restorano savininku. Jis nuoširdžiai didžiavosi tuo, ką daro, todėl rūpinosi kiekvienu klientu“.

Michaelis Krasny, „CDW Computer Centers“ įkūrėjas ir buvęs direktorius, teigia, kad daug išmoko būdamas dešimties: „Pasikviesdavau kelis vaikus, kurie man padėdavo sutvarkyti kaimynų kiemus. Vėliau juos nusivesdavau į ledainę. Tada supratau svarbų dalyką: negalima visko atlikti vienam. Tam, kad pasiektum tikslą, šalia tavęs turi būti komanda“.

Daugumą šių dienų įžymybių jaunystėje taip pat traukė verslas. Billas Murray‘us šalia maisto prekių parduotuvės pardavinėjo kaštonus, Rushas Limbaughas blizgino batus, Robinas Williamsas pantomima linksmino žmones gatvėje, o Tommy Hilfigeris savo džinsais prekiavo tiesiai iš savo mašinos.

Dauguma žmonių, dabar pasiekusių aukštumas, pradžioje dirbo bet kokius darbus tam, kad galėtų apmokėti sąskaitas, tačiau niekada neatsisakė siekti savo svajonės. Jerry Seinfeldas, prieš tapdamas žymiu komiku, telefonu pardavinėjo elektros lemputes, Demi Moore dirbo kolekcionieriams skirtoje parduotuvėje, Madonna pardavinėjo „Dunkin‘ Donuts“ spurgas, Jeniffer Aniston dirbo padavėja. Galima būtų vardinti ir vardinti žvaigždes, kurios prieš šlovę dirbo paprastuose darbuose.

Be to, dauguma jų nebuvo jau tokie geri darbuotojai. Danny‘is DeVito pabaigė kirpėjų kursus tik todėl, kad galėtų susipažinti su merginomis, o Mariah Carey už atsainų požiūrį į darbą buvo iš jo atleista.

Dauguma jų pamena savo pirmuosius darbus kaip pirmuosius žingsnius į šlovę. Aktoriaus Jacko Nicholsono pirmasis darbas buvo pašte, o Stephenas Kingas pirmąjį savo romaną „Carrie“ sugalvojo tvarkydamas moterų persirengimo kambarėlį.

Ką gi jie rekomenduoja tiems, kurie dar tik pradėjo savo kelią?

„Stenkitės bet kokiame darbe ir jūsų norai pakilti aukščiau neliks nepastebėti“, - teigia buvusi „Hewlett-Packard prezidentė Carly Fiorin, kuri savo karjerą pradėjo sekretorės pareigose.

„Kad laimėtum dideliame žaidime, reikia mokėti pralošti mažame, - prideda „Capital Bank“ prezidentas Grantas Yarberas. – Sėkmingi žmonės tie, kurie nepabijojo darbo, kuris kitiems neatrodė patrauklus. Jie sugeba save pateikti iš geriausios pusės ir gauti galimybę kilti aukščiau“.

Billas Johnsonas, „Progress Energy“ prezidentas ir vykdantysis direktorius, savo augančioms dukterims sakė: „Jeigu kažką labai mėgstate, būtinai siekite savo svajonių įgyvendinimo. Darbas – tai ilgas kelias ir einant juo geriausia užsiimti mėgstamu darbu“.

Bet nepamirškite ir pradedančiųjų sėkmės paslapties – patarlės, kurią Michaelis Dellas išgirdo viename kinų restorane: „Dirbkite tiktai tokį darbą, kurį mėgstate, ir nedirbsite nė dienos gyvenime“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją