Keturioms porcijoms jums reikės:


3 kiaušinio trynių,
100 g cukraus,
100 g kapotų riešutų ( lazdynų riešutų arba žemės riešutų, arba kešju riešutėlių),
300 g grietinėlės,
1 pakelio vanilinio cukraus.

Kiaušinio trynius sutrinkite su cukrumi. Padėkite dubenį su kiaušinių mase ant vidutiniškai karštos vandens vonelės ( apytiksliai 65 laipsnių) ir gerai ištrinkite masę iki baltumo. Po to dubenį nukelkite nuo vonelės ir masę sukite tol, kol atvės iki kambario temperatūros.

Grietinėlę gerai išplakite elektriniu mikseriu didžiausiu greičiu ir sumaišykite su trynių mase. Suberkite kapotus riešutus ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite šaukštu arba mikseriu pačiu mažiausiu greičiu. Padėkite masę į šaldiklį. Peiodiškai masę iš šaldiklio išimkite ir gerai išmaišykite, kad nesusiformuotų ledo gabalėliai.

Kai masė visiškai sustings, specialiu šaukštu kamuoliukų pavidalų išdėkite ją į ledaines ir iš karto patiekite. Galite papuošti cukraus masės gėlytėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)