Keturioms porcijoms jums reikės:


Tešlai –

300 g miltų,
25 g mielių,
125 ml pieno,
50 g cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
50 g sviesto.

Įdarui –

100 g razinų,
100 g cukraus,
50 g malto cinamono.

Miltus persijokite į kalnelį ir viduryje padarykite įdubą. Mieles sutrupinkite pirštais, suberkite į miltų kalnelio įdubą, apibarstykite nedideliu kiekiu cukraus ir įpilkite truputėlį šilto pieno. Lengvai pamaišykite, užbarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti šiltai.

Paruoštą raugą sumaišykite su likusiais miltais, suberkite likusį cukrų, supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinį ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Užminkykite vientisą, glotnią tešlą ir gerai paminkykite rankomis. Vėl padėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą pakilti, kad tešlos apimtis padidėtų maždaug dvigubai. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Tešlą dar sykį perminkykite ir iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo. Kad tešla neliptų, rankas ir kočėlą galite apibarstykite miltais. Iškočiotą tešlą apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir išbarstykite razinas. Suvyniokite tešlą į ritinį. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, atsargiai į ją perkelkite vyniotinį siūle žemyn ir palikite penkiolikai minučių pastovėti. Tešlą palikite pakilti. Vyniotinį galite sutepti su pienu išplaktu kiaušinio tryniu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.

Iškepusį vyniotinį išimkite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti. Po to kepimo formą apverskite ir kartu su kepimo popieriumi nuimkite nuo vyniotinio. Prieš patiekiant vyniotinį supjaustykite. Galite apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją