Keturioms porcijoms jums reikės:


200 g pievagrybių,
1 svogūno galvutės,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio čiobrelių,
1 pundelio žaliųjų salotų lapų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
10 vyšninių pomidorų,
2 valg. šaukštų balzaminio acto,
40 g sūrio.

Pievagrybius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūno galvutę nulupkite, perpjaukite ją pusiau ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite jame pievagrybių griežinėlius ir svogūnų juosteles tol, kol išgaruos visas skystis. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais bei pagardinkite čiobreliais.

Žaliųjų salotų lapus nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Kietus stiebų galiukus pašalinkite. Vyšninius pomidorus nuplaukite, kiekvieną perpjaukite pusiau ir pašalinkite kotelio pagrindus. Žalumynus išdėliokite lėkštėje, pasūdykite, apšlakstykite balzaminiu actu bei likusiu alyvuogių aliejumi. Ant žaliųjų salotų lapų išdėkite kepintus pievagrybių griežinėlius, svogūnų juosteles, vyšninių pomidorų puseles ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją