Keturioms porcijoms jums reikės:
8 morkų,
8 nedidelių ropių,
100 g žaliųjų ankštinių pupelių,
8 mažų patisonų,
100 g brokolių gūželių,
2 valg. šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių (petražolių, peletrūno, daržinio builio ir t.t.),
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Druską, maltus juoduosius pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinų sultis sumaišykite ir išplakite šluotele. Morkas ir ropes nulupkite, ankštinėms pupelėms nupjaustykite galiukus. Patisonus perpjaukite pusiau.
Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Sudėkite į garų puodą ir troškinkite 8-10 minučių.
Paruoštas daržoves apibarstykite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis ir apliekite pagamintu padažu.
Skanaus!