Pasak vicemerės, Viešosios tvarkos skyrius dirba dar tik vieną mėnesį.

Skyrius turi rengti ir įgyvendinti programas, susijusias su viešąja tvarka, nusikaltimų bei teisės pažeidimų prevencija. Specialistai kontroliuoja, kaip mieste laikomasi švaros ir tvarkos, gyvūnų laikymo ir auginimo, komunalinių atliekų tvarkymo, išorinės reklamos įrengimo bei kitų taisyklių.

Stebės Klaipėdą

Uostamiestyje gruodį bus įrengti greičio matuokliai. Be to, šiemet bus paskelbtas konkursas įrengti gatvėse stebėjimo kameras.

„Miesto gatvėse greitį vienu metu matuos tik trys matuokliai, nors jų pastatys 15. Bus keičiamos matuoklių vietos“, - sakė M.Poimanskis.

Klaipėdos gatvėse kitąmet bus įrengtos 57 stebėjimo kameros. Policijoje bus įkurtos dvi darbo vietos stebėti kamerų fiksuojamus vaizdus.

Anot J.Simonavičiūtės, vaizdo kameros bus statomos ten, kur gali būti daugiausiai viešosios tvarkos pažeidimų.

„Vienos stebėjimo kameros darbas per mėnesį kainuos apie tūkstantį litų“, - sakė vicemerė.

Blaivyklų nebus

Mieste blaivyklų nebus, nes priverstinis išblaivinimas - žmogaus teisių pažeidimas.

Policija gali laikinai sulaikyti neblaivius asmenis, pažeidžiančius viešąją tvarką. Jei žmogus yra sunkaus girtumo laipsnio, jį galima priverstinai nuvežti į ligoninę, patikrinti, ar negresia pavojus gyvybei.

Anot Socialinės paramos skyriaus vedėjos A.Liesytės, gydymo įstaigoms nėra kur priglausti neblaivius asmenis po medicininio patikrinimo.

„Socialinių paslaugų įstaigos netramdo žmonių ir prievarta paslaugų neteikia. Praėjusią žiemą neblaivūs žmonės buvo priimami į nakvynės namus pabūti taip vadinamose sėdimose vietose“, - sakė vedėja.

Anot jos, policija žino apie pusę tūkstančio asmenų, kurie nuolat girtauja ir pažeidžia viešąją tvarką.