Festivalio pradžia parodė, kad jame rodomi kinai yra ypač aukšto lygio ir kova dėl pagrindinio prizo bus išties arši. Festivalio žiuri narių laukia nelengvas uždavinys, o jų sprendimas gali turėti įtakos pasaulinio kino plėtrai artimiausiais metais.

Ir nors dar anksti daryti išvadas, pirmosios trys dienos parodė, kad pasauliniame kinematografe išryškėja unikalus fenomenas - naujas Rytų Europos šalių socialinis kinas.

Dar viena šio festivalio ypatybė yra ta, kad iš amerikiečių kino pramonės pusės juntamas ypač didelis susidomėjimas. Tai paaiškina ne tik šio festivalio, kaip svarbiausio pasaulinio kino kultūrinio renginio, statusas, bet ir jo pavertimas pastaraisiais metais stambiausia verslo platforma.

Būtent Kanuose dabar sudaromi stambiausi naujausių kino juostų įsigijimo kontraktai, čia taip pat planuojama pasaulinė kino juostų nuoma artimiausiems metams.

Holivudas pastaruoju metu gauna didesnes pajamas demonstruodami savo kiną užsienyje nei JAV vidaus rinkoje, todėl nė kiek nekeista, kodėl Holivudo atstovai ryžtingai veržiasi į Kanus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją