20 hektarų plote, unikalioje Lietuvos vietoje – istorinėse Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemėse, Goštautų tėvonijoje, Norviliškių pilies papėdėje – vasaros pabaigoje tikimasi apie 10-15 tūkst. šiuolaikinės muzikos gerbėjų iš Lietuvos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos ir Rusijos. . Teritorijos aptvarai, kurių bendras ilgis viršija 3 kilometrus, stovės vos už keliolikos metrų nuo valstybinės Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Apie 15 kilometrų nuo sienos nutolusiuose punktuose bus parduodami ir tikrinami anksčiau įsigyti bilietai.

Pirmąją birželio savaitę ketinama pradėti prekiauti festivalio bilietais, kurių pradinė kaina lietuvaičiams – 70 litų, o baltarusiams bus taikomos nuolaidos ir bilietai kainuos šiek tiek pigiau.

Festivalio dienomis veiksmas vyks dviejose daugiau nei po 200 kilovatų garso skleidžiančiose scenose. Pagrindinė festivalio scena – iki šiol didžiausia Lietuvoje – 22 metrų pločio ir 14 metrų gylio, antroji – 14 metrų pločio ir 10 metrų gylio.

Pasak už renginio muzikinę dalį atsakingo „roko dinozauro“ Dovydo Bulvšteino, scenoje pasirodys lietuvaičiai „Skamp“, „G&G Sindikatas”, “Pieno lazeriai”, islandai „The Leaves“, suomiai „Poets of the Fall“, baltarusiai „Drum Ecstasy“, lenkai „Myslovitz“, dub dance pionieriai iš Didžiosios Britanijos „Zion Train“.

Tarp festivalio atlikėjų bus galima išvysti ir vieną ryškiausių šiuo metu Estijos roko propaguotojų Tanelį Padarą su grupe „The Sun“. Taip pat atvyks atlikėjai iš Niujorko, Didžiosios Britanijos, Vokietijos.

Festivalio organizatoriai pažadėjo, kad scenoje pasirodys ir kelis šimtus tūkstančių eurų kainuojantys, puikiai daugeliui roko, šokių ir elektroninės muzikos gerbėjų pažįstami atlikėjai. Šiuo metu su jais deramasi dėl pasirodymo sąlygų ir honorarų, todėl konkrečių žvaigždžių organizatoriai kol kas neatskleidė.

Nuo vidurnakčio iki paryčių visus klubinėtojus į specialiai festivaliui daugiau negu 200 kv. metrų šviesos ir garso palapinėje įrengtą šokių klubą kvies „Boogaloo“ ir „Metal&Metal“ (tie patys „Nesakyk mamai“) diskžokėjai.

Uždaroje apšviestoje festivalio automobilių stovėjimo aikštelėje planuojama sutalpinti beveik 2000 transporto priemonių. Renginio organizatoriai žadėjo pasirūpinti automobilių apsauga. 4000 žmonių talpinančiame kempinge žiūrovams bus suteikta vieta nakvoti savose palapinėse. Norintieji pernakvoti po stogu, galės įsikurti Norviliškių pilyje.

Festivalio dienomis bus sustiprinta sienos apsauga, ketinama imtis ypatingų saugumo priemonių. Į festivalį atvykstantiems patartina turėti asmens dokumentą.

Tikimasi, kad šiemet startuosiantis festivalis taps kasmetiniu ir ateityje jį bus galima pavadinti Lietuvos Vudstoku. Jau dabar „Be2Gether“ projektas, kurio biudžetas siekia 2,5 mln. litų, įtrauktas į muzikinių „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ renginių programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją