"Prabėgo mėnesis, įėjome į vėžes. Sunku buvo pirmąją savaitę – krūvis nežmoniškas. Gerai, kad išpuolė pora savaitgalių, kur buvo po 3-4 laisvas dienas, tai per šias dienas „atsikasiau" popierius. Dabar susiformavo komanda, nusistovėjo struktūra, tai dabar viskas daug paprasčiau ir gali atsidėti tiems darbams kuriuos planavai", - sakė 32 metų Kauno vadovas.

A.Kupčinskas teigia, kad jo nevargina padidintas žiniasklaidos dėmesys.

„Padidintas dėmesys turi būti, žinojome, kur einame ir reikia su tuo susitaikyti. Jeigu kreipsi dėmesį, tai gali varginti. Esu susitaikęs, kad dėmesys – neišvengiamas. Gali parodyti ar parašyti net ir blogiausius dalykus, tačiau tai priimi labai ramiai ir santūriai", - tvirtina Kauno meras.

Žmoną džiugina maloniomis staigmenomis

A.Kupčinskas sako, kad pomėgiams – krepšiniui ir pasivažinėjimams dviračiu - laiko praktiškai nelieka. Kauno meras teigia, kad krepšinį paskutinį kartą žaidė prieš 3 savaites, o dviračiu važinėjosi balandžio pabaigoje.

„Laisvalaikis sumažėjo iki minimumo. Šeštadienis būna kaip darbo diena, gal šiek tiek mažiau intensyvi – įvairūs susitikimai, sveikinimai, dalyvavimas kūltūriniuose renginiuose. Pavyzdžiui praėjusį šeštadienį dalyvavau 7 renginiuose – 10 valandą išeini, 19 val. grįžti. Praktiškai šeštadienių nebelieka, tai sekmadienis rezervuotas vien tik šeimai. Jeigu pavyksta anksčiau grįžtu iš darbo šiokiadieniais, tačiau grįžti anksčiau 20-21 val. retai pavyksta", - sakė A.Kupčinskas.

Kauno vadovas neslepia, kad dėl naujųjų pareigų mažai laiko lieka šeimai - žmonai Jurgitai, penkerių metų sūnui Jokūbui ir dvejų metukų dukrai Gertrūdai.

Tačiau grįžęs namo žmoną meras stengiasi nustebinti staigmenomis.

„Na ką darysi... Stengiuosi pamaloninti kokiomis nors džiugiomis naujienomis, maloniomis smulkmenomis, bet žmona ir anksčiau yra sakiusi, kad žino, kokia yra vyro veikla, kuo jis užsiima. Mes tikimės atsigriebti per atostogas. Praktiškai jau keletą metų neturėjau normalių atostogų – vis rinkimai, įvairios kampanijos. Šiemet su vicemerais suplanavome, kad turėsime bent po dvi savaites atostogų, kurias skirsime vien šeimai", - sakė A.Kupčinskas.

Meras teigia, kad pokalbiai namuose politikos tema - tabu.

„Namuose stengiuosi jau nieko neaptarinėti. Kartais žmonos draugės paklausia vieno ar kito dalyko, tai ji sako: „Klauskite jo tiesiai, nes mes namuose to neaptarinėjame", - sako A.Kupčinskas.

Rungtynių stebėjimas – irgi darbas

Kauno sporto halėje rungtynes stebintys žiūrovai ne kartą galėjo pastebėti tribūnose sėdintį A.Kupčinską. Meras sako, kad dažnai rungtynių metu ne tik serga už „Žalgirį", bet ir pratęsia diskusijas su kolegomis.

„Stengiuosi į rungtynes pasikviesti kolegą. Ar rungtynių stebėjimas netampa darbo tąsa? Praktiškai taip. Vis tiek tu eini į tas rungtynes kaip oficialus asmuo, o ne vien tik kaip sirgalius. Jei eičiau kaip sirgalius, būčiau visai kitaip nusiteikęs", - šypsodamasis sako A.Kupčinskas.

Padididėjusį dėmesį pastebi žmona

A.Kupčinskas sako, kad tapęs meru, jaučia didesnį aplinkinių demesį, tačiau jo nesureikšmina, tačiau jo antrąjai pusei tai buvo naujiena.

„Natūralu, kad dėmesys padidėjo, bet jį labiau jaučia žmona. Kartais būna einam kur nors ir žmona atkreipia dėmesį, kad žmonės kuždasi: "Va žiūrėk čia tas meras eina" arba pakumščiuoja savo sutuoktiniui, kad atkreiptų dėmesį. Tai natūralu, aš tai priimu tai labai santūriai. Jei mane sutikęs žmogus nusišypso – stengiuosi pasisveikinti, tuo pačiu atsakyti", – sakė Kauno meras.

Savivaldybėje – ne naujokas

Kauno meras džiaugiasi, kad jis Kauno savivaldybėje jau ne naujokas. A.Kupčinskas prieš tapdamas meru dvi kadencijas buvo miesto tarybos nariu.

Tačiau konservatorius pripažįsta, kad eilinis tarybos narys ir meras – ne tas pats, o naujosios pareigos jo gyvenimo ritmą visiškai pakeitė.

„Tapus meru gyvenimas pasikeitė 180 laipsnių kampu, bet aš džiaugiuosi, kad esu jau trečią kadenciją miesto taryboje – politinius procesus jau supranti ir nesi kaip įmestas į balą nemokantis plaukti ir negali išplaukti. Kokios mano savybės man labiausiai padeda? Santūrumas, kantrybė, užsibrėžto tikslo siekimas ir aišku bendravimas su žmonėmis, pagarba kitaip manančiam, nes be šių savybių būtų labai sunku dirbti tokiose pareigose", - sakė A.Kupčinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją