„Reikėjo iš tiesų gerokai pasistengti, kad iš DJ Tiesto leidybinės kompanijos „Black Hole Recordings“ gautumėme licenciją šį albumą išleisti ir platinti Baltijos regione, - sakė „Bomba Records“ atstovas Karolis Malinauskas. – Spėju, jog sėkmingoms deryboms įtakos turėjo ir tai, jog DJ Tiesto, Lietuvoje surengęs kelis pašėlusius anšlaginius šou, simpatizuoja mūsų šaliai, neblogai išmano ekonominę jos situaciją. Garsusis didžėjus ir jo leidybinė kompanija, patikėjusi licencinio albumo leidybą ir platinimą lietuviškai bendrovei, nudžiugino ir gausią Baltijos regione gyvenančią diskžokėjaus gerbėjų armiją – juk licencinis albumas Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje kainuos beveik tris kartus pigiau nei kitose Europos Sąjungos šalyse“.

DJ Tiesto vardą viena ausimi yra girdėję net tie, kurie absoliučiai nesidomi muzika, bet savo namuose turi televizorių. Būtent olandų didžėjui 2004 metais buvo patikėta savo energingais ritmais užvesti visus 72 tūkstančius žiūrovų, susirinkusių gigantiškame Atėnų stadione į vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje olimpinio stadiono lazeriai jam net nesisapnavo – mirkčiojant keliems prožektoriams, jis trypė nedideliame Belgijos, kur technomuzikos virusas rado bene palankiausiais sąlygas visoje Europoje, klube.

Scenoje plokšteles keitęs tuomet tik ištikimiausiems elektroninės muzikos mėgėjams žinomas Moby bei vokiečių genijus Svenas Vathas, sumaišęs nuostabų Detroito techno ir melodingo trance kokteilį, jaunajam olandui paliko tokį įspūdį, jog visi ateities planai išdulkėjo iš galvos ir mintyse sukosi tik kūrybos idėja.

Jaunystėje rimtai domėjęsis metalo muzika, DJ Tiesto klajodamas po Olandijos vakarėlius ėmė eksperimentuoti maišydamas ir vėl grynindamas įvairius šokių muzikos stilius, kol 1998 metais, po pasirodymo legendiniame Amsterdamo „Innercity“ reive ir jo prodiusuoto mikso išleidimo (kuris vien Olandijoje buvo parduotas neregėtu šimto tūkstančio egzempliorių tiražu), apie jį prakalbo visa Europa.

Toliau – viskas kaip pasakoje – didžiulio pasisekimo lydimos koncertinės kelionės po pasaulį, šokių muzikos bendruomenę sukrėtę albumai ir kaip ant mielių augantys honorarai. Nepaisant jį užgriuvusios šlovės, žiniasklaidos dėmesio bei kas minutę augančios banko sąskaitos, 38 metų didžėjus ir šiandien garsėja savo santūrumu bei nuoširdumu.

Savo trečiuoju studijiniu albumu „Elements of Life“, kuriame persipina house, techno, vokiškas minimalizmas bei trance jis ragina grįžti prie gyvybės ištakų, prie keturių svarbiausių elementų, kurie interneto amžiuje baigiami nustumti į paskutines vietas.

„Atsigręžkime į tai, kas mums yra svarbiausia: žemę, vėją, ugnį ir vandenį. Atsigręžkime į keturis senuosius gyvybės elementus, iš kurių atėjome ir mes“, - filosofiškai savo trečiojo albumo koncepciją apibūdina DJ Tiesto, pastebėdamas, jog ši plokštelė yra kur kas „gilesnė“ nei pirmieji jo įrašai.

„Elements of Life“ DJ Tiesto įrašė bendradarbiaudamas su visų būriu talentingu atlikėju – plokštelėje įamžinti nuostabūs Jes, Julie Thompson, Charlotte Martin balsai.

„Myspace.com“ erdvėje pastebėjęs britų grupę „Inhaler“ ir išgirdęs, kaip dainuoja jos vokalistą Christianas Burnsas, DJ Tiesto ilgai nedvejodamas pasiūlė jam kartu įrašyti dainą „In the Dark“, kurią muzikos kritikai jau vadina vienu įdomiausių 2007 metų kūriniu. „Taip turbūt skambėtų U2, jei jie grotų šokių muziką. Netgi ir pavadinimą šiam muzikos stiliui sugalvojau: rocktronic“, - šypteli DJ Tiesto.

Jis negalėjo likti abejingas ir sparčiai didėjančiai AIDS problemai – žmonėms, kovojantiems su šia epidemija didžėjus skyrė tikrą šokių aikštelių himną, odę gyvenimo džiaugsmui „Dance4Life“.

Staigmenas mėgstantis DJ Tiesto šį kartą negalėjo siurprizu nepradžiuginti savo gerbėjų – kaip papildomą plokštelės „Elements of Life“ kompoziciją jis pateikė savo sumiksuotą kūrinį „He‘s A Pirate“, kurio originali versija įrašyta kultinio filmo „Karibų jūros piratai“ garso takelyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją