„Vis kartoju, kad gyvenu tarsi svajonėje. Tai tikra tiesa. Norėdamas tai pasiekti, aš labai sunkiai dirbau. Neįtikėtina, kad iš savo ketvirtojo „Grand Prix“ išvykstu pirmaudamas čempionate“, - teigė tik šiemet „Formulės-1“ debiutavęs jaunuolis.

L. Hamiltonas ir vėl puikiai pasirodė starto metu, kovoje aplenkęs „Ferrari“ lenktynininką Kimi Raikkoneną bei pakilęs dar viena pozicija aukštyn, pasinaudojęs komandos draugo Fernando Alonso ekskursija už trasos ribų po susidūrimo su Felipe Massa.

„Manau, kad prieš lenktynes žinojome, kad turime pasirinkę labai gerą taktiką. Čia neįmanoma lenkti, todėl svarbiausia buvo užsiimti kuo geresnę poziciją pirmajame posūkyje, pelnyti kuo daugiau vietų pirmajame posūkyje“, - kalbėjo britas.

„Aplenkiau Kimi, tačiau Fernando ir Felipe susilietė, todėl aš sugebėjau pralenkti ir Fernando. Tai buvo įtemptas momentas, nes grįždamas į trasą jis vos į mane nesirėžė. Nebuvau pakankamai greitas, kad galėčiau palaikyti Felipe tempą, tačiau priartėjome dar žingsneliu. Kaip ką tik jam pasakiau – greitai jį pasivysime“, - tvirtino debiutantas.

„Komanda per pastarąsias keturias savaites atliko fantastišką darbą, išties smarkiai pasispaudė. Džiaugiuosi už komandą dėl jos padėties kovojant dėl Konstruktorių taurės“, - pridūrė jis.

L. Hamiltonas pirmauja „Formulės-1“ čempionate turėdamas 30 taškų. Artimiausi jo persekiotojai F. Alonso ir F. Massa turi atitinkamai 28 ir 27 taškus.

Daugiau informacijos ieškokite .">