„Nenusiviliu ir nesusierzinu, kai žmonės nežino, kas aš esu”, - sako aktorė, kuri vaidina depresijos kamuojamą jauną mamytę filme „Gyvenimas pagal jį”.

Toni sako, kad vaidindama ji atsisako savęs pačios kaip asmenybės. „Filmuose aš tampu kažkuo kitu, kuriu kažkieno kito gyvenimą, ir būtent tai įrodo, kad gerai atlieku savo darbą”, – aiškina ji.

Toni Collette puikiausiai suvaidino pervargusią mamą siaubo filme „Šeštasis pojūtis”, putlią grupės ABBA gerbėją „Murielės vestuvėse” (dėl šio vaidmens ji priaugo net 40 kg) ar plonytę roko žvaigždės žmoną „Auksinėje prarajoje” (dėl šito filmo ji numetė 40 kg).

Šiuo metu ji taip pat vaidina Holivudo kino juostose „Gyvenimas pagal jį” bei „Skiriamoji juosta”, ir vis dėlto ją atpažįsta tik kino kritikai ir vos keletas žmonių!

Į tai aktorė ramiai atsako: „Patikėkite, džiaugiuosi, kad vis dar galiu vaikščioti gatvėmis ir negaliu įsivaizduoti, kad kada nors galiu tai prarasti. Tikrai užjaučiu aktorius, kurie negali šito daryti. Būtų liūdna taip gyventi, nes tavo karjera tau būtų viskas. Aš dievinu vaidybą, bet mano gyvenimas yra kur kas didesnis!”