Klausimas

Laba diena gerbiamas gydytojau,

Žiemos pabaigoje sprendžiau problemą – likti su vyru ir auginti ne jo vaiką (vyras tiesą žinojo), ar gyventi su draugu, vaiko tėvu. Vyras vaikų negali turėt.

Išėjo taip, kad mano vyras susirado kitą ir pareikalavo, kad aš išeičiau. Su vyru neišsituokiau, bet išsiskyrėm draugiškai. Nusipirkau butą, įsikūriau, pasigimdžiau sūnų ir auginu jį viena.

Draugas (vedęs) liko su žmona, nors tikino, kad eitume gyventi kartu. Vyras gyvena pas draugę. Dabar mane lanko abu. Vyras atėjęs neatsitraukia nuo vaiko lovytės. Manau, kad jis gailisi, kad išsiskyrėm, bet nesako. Vaiko tėvas dažnai ateina vakarais, šį bei tą padeda, bet visi pagrindiniai rūpesčiai lieka vienai. Skaudina tai, kad iš pažadų tiek ir teliko, kad lieku viena. Baugina tokia situacija. Jaučiuos nejaukiai. Bijau, kad jie abu neateitų vienu metu, nes ateina neperspėję, nors žino vienas apie kitą. Jaučiu kažkokią įtampą. Gal turėčiau kurio nors atėjimo atsisakyt, ar elgtis laisvai, nes niekam nepriklausau ir atsiskaityt nei vienam neturiu? Ko galėčiau tikėtis iš tokio gyvenimo?

Su pagarba, Gabrielė

Atsakymas

Gerbiama Gabriele,

Situacija su dviem vyrais - nuo seno yra kilmingų ir sėkmingų moterų privilegija. Manau, kad jūsų situacijoje laimėjo vaikas. Jis turi jus visą. Tačiau, kaip bebūtų keista, vaikams neverta duoti galimybę visiškai laimėti motiną savo nuosavybėn. Iš tikrųjų ir jiems, ir motinoms daug sveikiau turėti savo gyvenimus, o jūsų atveju - dar ir intymų. Žinoma, jums rūpi ir vyrų santykiai. Tačiau sprendžiant iš to, kad jūsų vyras viską žino, ir turi kitą moterį, jis neturėtų labai prieštarauti prieš susitikimą su jūsų draugu. Galbūt netgi galima būtų pagalvoti apie galimybę jiems susitikti ir pagloboti jūsų vaiką, kai jis bus kiek didesnis.

Sėkmės. Olegas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją