Kaip žurnalistams po susitikimo teigė jį inicijavęs G.Kėvišas, premjero nebuvo prašoma pinigų, o kalbėta apie dalyvavimą investicinėse programose. Teatro vadovas pabrėžė, kad per tris teatro gyvavimo dešimtmečius pastate beveik niekas nebuvo keista, o tai trukdo įgyvendinti meninę programą.

"Prieš porą metų norėjome atvežti Latvijos nacionalinės operos spektaklį "Aida" tačiau negalėjome šio sumanymo įgyvendinti, nes teatre trūko kažkokių techninių detalių", - sakė G.Kėvišas.

Jis kol kas neatskleidė, kiek lėšų reikėtų teatrui renovuoti, bet užsiminė, jog turėtų būti renovuojama tiek išorė, tiek interjeras, atliekami inžinerijos darbai.

LNOBT metinis biudžetas yra kiek didesnis kaip 10 milijonų litų, kurį papildo du milijonai litų paties teatro pajamų. Pasak G.Kėvišo, didžiausia biudžeto dalis - apie 72 proc. - skiriama darbuotojų atlyginimams, socialinio draudimo ir kitiems mokesčiams.

"Tik 12,5 proc. lėšų tenka kūrybinei programai gyvendinti. Tai aš laikau nepatraukliu skaičiumi, ir norėtųsi, kad šis procentas būtų didesnis. Turiu galvoje ne tik valdiškų, bet ir tarptautinių finansų srautų pritraukimą", - teigė G.Kėvišas.

Su premjeru LNOBT vadovas taip pat aptarė meninius savo programos aspektus - premjerų skaičių, užsienyje populiarų spektaklių koprodukcijų principą.

Sezoną LNOBT ketina pradėti rugsėjo 11 dieną dideliu teatralizuotu koncertu, skirtu Valdovų rūmų atstatymui. Vėliau šį sezoną planuojama išleisti 5-6 premjeras, tarp jų - Vilniaus festivalio metu pristatytą Mindaugo Urbaičio baletą "Acid city" bei atnaujintą "Kaukių balių".

Pasak G.Kėvišo, šis sezonas buvo suplanuotas iki jam tapus teatro vadovu. Jis taip pat užsiminė apie galimus pokyčius administracijoje.

"Manau, kad teatre kai kurios funkcijos nėra atliekamos, pavyzdžiui rinkodaros, o šiais laikais be to neįmanoma. Todėl mėginsime orientuotis į jaunus, kitos kartos žmones, mokančius kalbas ir matančius pasaulį kitokį", - teigė G.Kėvišas, kalbėdamas apie galimybę priimti į teatrą naujus žmones.

Vadovauti teatrui G.Kėvišas pradėjo liepos 15 dieną, prieš tai laimėjęs pakartotinį Kultūros ministerijos atvirą konkursą LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms užimti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją